Τον  Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ιωάννη Τσιρώνη, δέχτηκε στο γραφείο του  ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας  κ. Ανάργυρος Πατακάκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους συλλόγων κτηνοτρόφων και αγροτών καθώς και με μελισσοκόμους, και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως φέτος με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους Δημάρχους του Νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΑΟΚ,  της Δ/νσης Ανάπτυξης και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Δράμας.

Ο κ. Πατακάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εν γένει οι παραγωγοί στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα φέτος, και ζήτησε τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού καθώς και τη χρηματοδότηση έργων υποδομών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον κλάδο των οινοπαραγωγών, αναφερόμενος στην άδικη φορολόγησή τους και στην έλλειψη κινήτρων για την περαιτέρω ανάπτυξη των οινοποιίων που ανθούν ιδιαίτερα στην περιοχή.

Οι δύο άντρες τόνισαν τη σημασία της καλής επικοινωνίας της κεντρικής εξουσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη λήψη των σωστών αποφάσεων, και πρόσθεσαν ότι η πολιτεία είναι ενιαία, επομένως η σχέση μεταξύ των ανωτέρω πρέπει να είναι στενή και να υπάρχει άμεση συνεργασία ώστε να δίνονται ολοκληρωμένες λύσεις για την επίτευξη των κοινών στόχων.