Δεόντως τιμήθηκε (και) στην Κομοτηνή η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, παρουσία ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, καθώς και, βοηθούντος του καλού καιρού, χιλιάδων Κομοτηναίων.

Την παραμονή ως είθισται, μαθητικές αντιπροσωπείες των σχολείων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, απότισαν φόρο τιμής στους πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, κατά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, με τον Εθνικό Ύμνο να παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου.

«Ας ενθυμούμαστε τα διδάγματα των προγόνων μας, κι ας φοράμε αυτές τις μέρες “τα καλά μας”, ψυχή τε και σώματι», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», κ. Σάββας Κοσκερίδης.

«Με οδηγό τα διδάγματα του ΄21 να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές δυσκολίες», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος.

«Ενωμένος ο ελληνικός λαός μπορεί να πετύχει πολλά, όπως και το ΄21», επισήμανε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, κ. Μανώλης Ταπατζάς.

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Δοξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρόντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νειλουπόλεως Αλεξανδρείας κ.κ. Γενναδίου και Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου, και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Η τελετή έλαβε τέλος με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα του Στρατού.

Ακολούθησε η παρέλαση τμημάτων συλλόγων, σχολείων και στρατού, υπό το ένθερμο και διαρκές χειροκρότημα των πολιτών, και η οποία ολοκληρώθηκε με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Τα μηνύματά τους προς τον ακριτικό λαό της Θράκης αλλά και προς όλους τους Έλληνες, έστειλαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, οι Βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης της ΝΔ και Μουσταφά Μουσταφά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης και ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

κκκκκ

 

κκκ

κκκκ