Η Bridging Europe, η εταιρεία μετρήσεων με έδρα τις Βρυξέλλες που ήταν η μοναδική που “έπεσε μέσα” και στις 4 πιο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος), και η μοναδική που προέβλεπε σταθερά τον Σεπτέμβριο την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με 8+ μονάδες διαφορά, σε νέα μέτρηση που ανακοίνωσε με ημερομηνία έκδοσης 2 Απριλίου, δίνει διαφορά 7,5 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

Όπως αναφέρουν στην ανάλυσή τους οι D. Papadopoulos και M. Schmidt, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να σταθεροποιεί μια καθαρή εκλογική υπεροχή από τη ΝΔ (η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει μικρή άνοδο από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου), αν και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι αρκετά υψηλό, στο επίπεδο του 27%! Το ΚΚΕ και η Χ.Α. αυξάνουν ελαφρά την επιρροή τους, αντίθετα με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων που υποχωρούν. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή, ενώ το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τους ΑΝΕΛ, που παγιώνουν το ποσοστό που τους εξασφαλίζει την παρουσία τους στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της μέτρησης, είναι: ΣΥΡΙΖΑ 24,6%, ΝΔ 17,1%, Χ.Α. 7,5%, ΚΚΕ 7,4%, ΔΗΣΥ 4,5%, ΑΝΕΛ 3,3%, ΛΑΕ 2,8%, Ένωση Κεντρώων 2% , Ποτάμι 1,4%, «Άλλο» και ΔΞ/ΔΑ 2%.

Δείτε εδώ τα υπόλοιπα στοιχεία της μέτρησης όπως και τα αποτελέσματα επί άλλων ερωτημάτων, όπως η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε επιμέρους τομείς (προσφυγικό, διαφθορά, δικαιοσύνη).