Με 740.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ θα χρηματοδοτηθούν εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του ιερού ναού Αγίας Σοφίας Δράμας, που αποτελεί το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται εργασίες καθαρισμού και στερέωσης τμημάτων της τοιχοποιίας, επικεραμώσεις, αποκατάσταση και συντήρηση τοιχογραφιών, αποκάλυψη της δυτικής πλευράς και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του μνημείου, τοποθέτηση συστήματος φωτισμού, εκτύπωση ειδικού πληροφοριακού υλικού, τοπογραφική και φωτογραφική αποτύπωση.

Το έργο αποτελεί μέρος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού, και θα το υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας.

740.000 € από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας ΔράμαςΕνόψει της εξέλιξης, περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλο, συναντήθηκαν στο μητροπολιτικό μέγαρο, και εν συνεχεία ξεναγήθηκαν στο μνημείο από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας Ευστράτιο Παπαδόπουλο.

«Η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι βασική πολιτική της διοίκησής μας. Με τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού της Αγίας Σοφίας στη Δράμα, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Μέτιος.