70.000 laptop και tablet θα δοθούν στους μαθητές…τον Φεβρουάριο του 2021

ΣΥΡΙΖΑ: "Μέχρι σήμερα δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού των μαθητών".
Screenshot_513

Μετά τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης κατάστασης μαθητών στην Πεύκη Ηλείας να κάνουν τηλεμάθημα σε χώρο καφενείου με κινητά τηλέφωνα, το υπουργείο Παιδείας έστειλε άρον-άρον δεκαπέντε φορητούς υπολογιστές στην τοπική κοινότητα, ενώ κάρτες για δωρεάν ίντερνετ προμήθευσε τα παιδιά με δαπάνη του ο Δήμος Πύργου.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την κυβέρνηση να δρομολογήσει αντίστοιχες λύσεις σε όλη τη χώρα και όχι να σπεύδει μετά τις αποκαλύψεις εικόνων ντροπής, καταγγέλλοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού των μαθητών. Άλλωστε όπως υπογραμμίζει, στη μαθητική κοινότητα έχουν διανεμηθεί μόλις 20.000 φορητοί υπολογιστές – που αποτελούν δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων – και αναμένεται η προμήθεια άλλων 70.000, όμως το νωρίτερο, τον Φεβρουάριο του 2021!

70.000 laptop και tablet θα δοθούν στους μαθητές...τον Φεβρουάριο του 2021

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:

“Δεν είμαστε θέση να γνωρίζουμε σε ποια «μαγκάλια» και αναμμένα κάρβουνα κάθεται το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ για να εκδίδει ανακοινώσεις που αφενός επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, αφετέρου παραδέχονται το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον ψηφιακό ανασχηματισμό των σχολείων – μάλιστα σε περιόδους δημοσιονομικής στενότητας.

Έτσι:

  1. Μετά τη χθεσινή απαράδεκτη εικόνα των μαθητών στο καφενείο, καθώς και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στέλνουν εσπευσμένα 15 υπολογιστές. Ταυτόχρονα ομολογούν πως επί 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για το ψηφιακό εξοπλισμό στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης. Δίχως ίχνος ντροπής αναφέρουν πως ο διευθυντής Εκπαίδευσης ζήτησε μόλις χθες (!) την καταγραφή των αναγκών. Τι έκαναν τόσο καιρό; Απολύτως τίποτα! Ούτε στην Πεύκη Ηλείας, ούτε πουθενά αλλού. Παρόμοια, τίποτα δεν έπραξαν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, παρά μόνο ευχολόγια και ευχαριστίες στο πολυδιαφημισμένο Webex της Cisco. Τώρα τρέχουν πανικόβλητοι για να διαχειριστούν την οργή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
  2. Η  υπουργός Παιδείας συνεχίζει απτόητη να κοροϊδεύει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. Μιλά για «μεμονωμένα προβλήματα και αρρυθμίες», όπως επίσης και για εξοπλισμό των μαθητών με «90.000 ηλεκτρονικές συσκευές». Ωστόσο, για μια ακόμη φορά η πραγματικότητα συγκρούεται με την αλήθεια της κας Κεραμέως, αφού μόνο 20.000 συσκευές έχουν διανεμηθεί – και αυτές από δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Οι υπόλοιπες 70.000 έχουν απλώς ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φτάσουν στους μαθητές τον Φεβρουάριο του 2021. Ας απαντήσει επιτέλους η ΝΔ: ισχύει ή όχι πως δεν ξοδεύτηκε ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού των μαθητών; Ήταν άραγε και αυτή η δαπάνη «πεταμένα λεφτά» όπως στην περίπτωση των ΜΕΘ;
  3. Το γραφείο Τύπου της ΝΔ με τη χθεσινή του ανακοίνωση αναγνωρίζει πως το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προμήθευσε τα σχολεία με ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 68.6 εκατ. ευρώ. Τους ευχαριστούμε για τον ακριβή υπολογισμό και τη διαφήμιση. Τους καλούμε να κάνουν τη σύγκριση με το δικό τους πρόγραμμα των 12 εκατ. ευρώ. Έπειτα ας ενημερώσουν και την υπουργό Παιδείας ώστε να σταματήσει να εκτίθεται και να ψευδολογεί πως δήθεν βρήκε μόνο 4.500 υπολογιστές στα σχολεία.

Καλούμε τη ΝΔ αντί να εκδίδει ανακοινώσεις που τελικά μόνο την κυβέρνησή της δυσφημούν, να συμβουλεύσει την υπουργό Παιδείας να δώσει λύσεις, τουλάχιστον για όσο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να τη στηρίζει και την κρατά στη θέση της. Λύσεις ανάλογες με αυτές που δόθηκαν στην Πεύκη Ηλείας, αλλά σε όλη τη χώρα. Και όχι να στέλνει εξοπλισμό στους μαθητές μόνον όταν ξεσκεπάζεται και λαμβάνει δημοσιότητα το φιάσκο ή όταν αναγκάζεται να παρέμβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood