Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων πολιτισμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, “Προφήτης Ηλίας 2019”.

Εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια στην καρδιά του Ιούλη και είναι αφιερωμένες στην εορτή του Προφήτη Ηλία.

Ντόπιο δυναμικό μαζί με καλεσμένους συλλόγους και καλλιτέχνες, αναδεικνύουν και προάγουν την τοπική πολιτιστική ταυτότητα και κουλτούρα.

1d4f704a ekdiloseis profiti ilia iasmou 10Φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 20 Ιουλίου, ενώ δύο μέρες πριν διοργανώνεται το καθιερωμένο μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου.

Ο κεντρικός χώρος των εκδηλώσεων είναι το προαύλιο του παλαιού δημοτικού σχολείου Ιάσμου.

Στον αύλειο χώρο του νέου δημοτικού σχολείου θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις της πρώτης και της τρίτης μέρας του προγράμματος.

Μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων όπως πάντα, η 20η Ιουλίου με το μοναδικό λαϊκό πανηγύρι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7  –  ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

20:45 Λαμπαδηφορία από τα γραφεία του συλλόγου, Παρουσίαση μαχητικών τεχνών από τον Σύλλογο “Σπάρτακος Ιάσμου”, Χορευτική παιδική ομάδα “team Zouba Iasmos”, Μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά “Γιατί γιαγιά δεν έχουμε πολλά λεφτά” / Κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική: Χρύσα Ιωαννίδου / Παίζουν: Χρύσα Ιωαννίδου, Ντέμης Καρελιάδης, Χρύσα Τσένη.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ

18:00 Αθλοπαιδιές για…όλους!

21:00 Συναυλία με θέμα “Ταξίδι στην ελληνική μουσική”, με τη Χρύσα Μωραΐτη και τον Θάνο Παπαγεωργίου. Επιμέλεια Ορχήστρας: Θάνος Σταυρίδης. Μια συναυλία με μουσικές και τραγούδια απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας. Απ’ τον Βαμβακάρη μέχρι τον Περίδη, κι απ’ τον Χατζιδάκι μέχρι τη Ρεμπούτσικα. Μουσικές που είναι βαθιά ριζωμένες στο “μουσικό DNA” του κάθε Έλληνα. Δύο πολλά υποσχόμενες νέες φωνές, συνοδευόμενες από τρεις εξαιρετικούς αναγνωρισμένους σολίστες, παρουσιάζουν ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με τραγούδια και μουσικές που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου κι έχουν συνοδέψει όλους μας σε κάθε στιγμή της ζωής του. Χρύσα Μωραίτη στο Τραγούδι, Θάνος Παπαγεωργίου στο τραγούδι και στην κιθάρα, Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και στα πλήκτρα, Καλογιάννης Βεράνης στο βιολί, Χρήστος Τάσιος στα κρουστά.

  • ΤΡΙΤΗ 17/7  –  ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

21:00 Θεατρική παράσταση “Το τρεις εξ αμαρτείν”. Kωμωδία του Αλέκου Σακελάριου. Ένα από τα τελευταία έργα του μεγάλου δασκάλου της νεοελληνικής κωμωδιογραφίας. Αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τη ζωή του νεοέλληνα, τις σχέσεις του με το οικογενειακό – κοινωνικό του περιβάλλον, σχολιάζοντας τα ευτράπελα, τις «ακαταστασίες» και τις «αταξίες» του. Χρώμα και άρωμα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Παίζουν: Στέλιος Αμανατίδης, Σταύρος Παρχαρίδης, Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζώκας, Στέλιος Σταυρίδης, Χριστίνα Μάλαμα.

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΑΣΜΟΥ  

21:00 Συναυλία φιλαρμονικής Ιάσμου.

  • ΠΕΜΠΤΗ 18/7 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΑΣΜΟΥ  

18:00 Δράση τμήματος ζωγραφική για παιδιά.

21:00 Συνάντηση Χορωδιών: Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, Χορωδία Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης “ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ”, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

19:00 Πανηγυρικός εσπερινός στο ‘ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

21:00 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών: Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου – Δυτικής Θράκης, Σαρακατσάνων, Πόντου, Ανατολικής Ρωμυλίας / Χορευτικό συγκρότημα “ΧΟΡΟ-ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ 1908” από το Ζλάτογκρατ Βουλγαρίας / Χορός της Φιλίας.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΑΣΜΟΥ 

21:00 Λαϊκό πανηγύρι με τους Ντεφίδη Φώτη (γκάιντα), Τσαραγκλή Ανδρέα (κλαρίνο, τραγούδι), Σαρχοσάκη Ιωάννη (κρουστά).