Με το ποσό των 7.500 ευρώ συνολικά, θα ενισχύσει ο Δήμος Κομοτηνής, αποστολές του 1ου ΓΕΛ και του Μουσικού Σχολείου, στο εξωτερικό.

Ομάδα του 1ου ΓΕΛ, αποτελούμενη από τρεις μαθητές και τέσσερις καθηγητές, θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη, μετά την πρωτιά που έχει κατακτήσει στους εθνικούς σχολικούς αγώνες της βορείου Ελλάδος – στους αγώνες της νοτίου Ελλάδος πρώτευσε το Κολέγιο Αθηνών. Το ποσό που ομοφώνως ενέκρινε ως επιχορήγηση το δημοτικό συμβούλιο, ανέρχεται σε 3.000 ευρώ που αφορά στα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ακόμη ο Δήμος θα προμηθεύσει την αποστολή με δώρα και ενθυμήματα που ανταλλάσσονται στη διοργάνωση.

Όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο, πρόκειται να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις “Φιλιππούπολη: Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2017”, με όλα τα μουσικά του σύνολα, ήτοι 78 μαθήτριες/μαθητές και 22 καθηγητές. Το ποσό που ομοφώνως ενέκρινε ως επιχορήγηση το δημοτικό συμβούλιο, ανέρχεται σε 3.500 ευρώ που αφορά στη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων.