7.000 στρέμματα πλημμύρισαν στο Πύθιο Έβρου

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου.
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΒΡΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

7.000 στρέμματα στην περιοχή του Πυθίου Έβρου έχουν πλημμυρίσει, μετά την τεχνητή εκτόνωση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραντ Βουλγαρίας και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που έχουν προκαλέσει ροή υδάτων στους ποταμούς Έβρο, Τούντζα και Άρδα, της τάξεως των 1.300 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

  • Στο Πύθιο η στάθμη των νερών έφτασε τα 6,60 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα και όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.
  • Στο Πέταλο η στάθμη των νερών έφτασε τα 6,33 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα και όριο συναγερμού τα 6,00 μέτρα.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο (του Κώστα Μητακίδη) από τον πλημμυρισμένο ποταμό Άρδα στις Καστανιές: 

Τούτων δοθέντων, οι αρχές θεωρούν πως είναι πιθανή ακόμη και η θραύση αναχωμάτων καθ’ όλο το μήκος του ποταμού Έβρου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έχει εκδώσει σχετική ρηματική διακοίνωση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρίσκονται σε εγρήγορση, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κώστα Χουβαρδά να καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν τους ποταμούς και τις επικίνδυνες παρόχθιες περιοχές.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood