Ο Αχμέτ Μετέ που ισχυρίζεται ότι είναι ο «εκλεγμένος μουφτής» της Ξάνθης, καταδικάστηκε σε 7μηνη ποινή φυλάκισης για αντιποίηση αρχής επειδή ο ίδιος δεν επέτρεψε να ασκήσει τα καθήκοντα του ο νόμιμος Μουφτής Ξάνθης στην κηδεία που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο χωριό Γλαύκη για τον αδικοχαμένο στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού.

ΜΕΤΕ 1Στη δίκη που εκδικάστηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδικάςτηκε και ο ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου σε 7μηνη φυλάκιση επειδή παραβίασε τους νόμους.

Μετά τη δίκη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Ξάνθης, οι Μετέ και Αζίζογλου άσκησαν έφεση στην απόφαση για την 7μηνη φυλάκισης που τους επέβαλε το δικαστήριο.

Ο Αχμέτ Μετέ σε μια ανοιχτή ομιλία που είχε πραγματοποιήσει τον Αύγουστο του 2014 στο χωριό Γλαύκη είχε χρησιμοποιήσει τις εξής ρατσιστικές φράσεις εις βάρος των Εβραίων: ««Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι οι Γερμανοί αυτούς τους έκαναν σαπούνια, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους».

Ο Μετέ θα εκδικαστεί και για αυτές του τις φράσεις του.

Πηγή: Αzinlikca.net