Μια 67χρονη ημεδαπή συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η  συλληφθείσα λάμβανε σύνταξη χηρείας από το 1987 λόγω θανάτου του συζύγου της που ήταν ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, και η οποία πιστώνονταν σε τραπεζικό λογαριασμό. Το 1989 (ξανα)παντρεύτηκε, ωστόσο προκειμένου να μη διακοπεί η καταβολή της σύνταξης, δεν δήλωσε τον γάμο ως όφειλε, ούτε στο Ληξιαρχείο ούτε στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε η κάρτα αναλήψεων της τράπεζας η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη χηρείας (με την οποία στις 28/5 πραγματοποίησε ανάληψη ποσού που πιστώθηκε για τη σύνταξη του Ιουνίου…).

Συνολικά, το χρηματικό ποσό που ζημίωσε το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α από το 1987 έως και σήμερα, ανέρχεται σε ποσό ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ.