Εξήντα πέντε εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού κάλυψαν τη χθεσινή έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, η οποία περιελάμβανε το 4ο Santa Run, τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης, και τη μεγάλη εορταστική συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Σε δεκάδες σημεία του “Μαγεμένου Πάρκου”, της κεντρικής πλατείας και των κεντρικών οδών της Κομοτηνής, αναπτύχθηκαν πεζοί αλλά και με ποδήλατα, σαράντα ένας εκπαιδευμένοι Σαμαρείτες του παραρτήματος Κομοτηνής, δώδεκα της Ξάνθης, οκτώ από το Διδυμότειχο και τέσσερις από την Καβάλα.

Για μια ακόμη φορά βρέθηκαν ανάμεσα στον κόσμο, για την αντιμετώπιση παντός ενδεχομένου που θα έχρησε άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών.

9087a2ee santa run kai sinavlia xatzigianni 5Εξάλλου, σκοπός του χθεσινοβραδινού Santa Run Κομοτηνής, ήταν η συγκέντρωση ποσού για την προμήθεια οχήματος 4Χ4 για τις επιχειρησιακές τους ανάγκες. Μια ενέργεια, την οποία συνόψισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης τονίζοντας:

“Οι γιορτές της Κομοτηνής είναι γιορτές εθελοντισμού και προσφοράς! Ας συνεχίσουμε όλες αυτές τις γιορτινές μέρες να καταθέτουμε τις συνεισφορές μας προκειμένου να ευοδωθεί αυτός ο μεγάλος στόχος! Ο στόχος της στήριξης των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού του τόπου μας, που είναι πάντα δίπλα μας, άγρυπνοι και ανιδιοτελείς φρουροί της σωματικής μας ακεραιότητας σε όλες τις δράσεις αυτής της πόλης. Ας κάνουμε το έργο τους πιο αποτελεσματικό, για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας”.

a8d23a70 79474712 974659109572806 6042766531589308416 n