62 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης νέων 18-35 ετών, προσφέρει το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την “Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων”.

Η πρακτική άσκηση θα αρχίσει την 1η Ιουνίου του 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2021.

Μάλιστα, κατόπιν αξιολόγησης, το 10% των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα (δηλαδή 6 άτομα), θα έχουν την ευκαιρία παράτασης της σύμβασή τους για έξι επιπλέον μήνες.

ΤΥΠΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και ο ευρύτερος δυνατός αντίκτυπος, το Πρόγραμμα έχει χωριστεί σε τρεις τύπους. Κάθε τύπος θα ακολουθήσει τη δική του διαδικασία επιλογής:

 • 6 θέσεις χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα

Αφορούν κυρίως το τμήμα εξυπηρέτησης επισκεπτών του Κέντρου, με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης, παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χωρίς να απαιτείται καμία εκπαιδευτική προϋπόθεση, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη του Κέντρου.

 • 19 θέσεις με γνώση αγγλικών

Αφορούν κυρίως το τμήμα εξυπηρέτησης επισκεπτών ή διοικητικής υποστήριξης του Κέντρου, με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις εκτός από πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

 • 37 θέσεις με εκπαιδευτικά προσόντα

Αφορούν διάφορα τμήματα του Κέντρου. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη του Κέντρου. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας καθώς και πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Οι 37 θέσεις με εκπαιδευτικά προσόντα, κατανέμονται ως εξής:

  ΠΕΔΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΕΙΣ
1 Οικονομικά & Διοίκηση

(Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Λογιστικά & Χρηματοοικονομικά)

8
2 Πολυτεχνικές Σχολές
(Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, κλπ.)

– εκτός Αρχιτεκτονικής και Πληροφορικής

2
3 Πληροφορική 1
4 Αρχιτεκτονική

(για το τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών)

4
5 Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες
(Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Νομική, Ψυχολογία, Κοινωνική Ανθρωπολογία, κλπ.)
1
6 Τέχνες & Πολιτισμός
(Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών, Εικαστικές & Παραστατικές Τέχνες, κλπ.)
3
7 Γεωπονική και συναφείς σπουδές 2
8 Γραφιστική 1
9 Μάρκετινγκ, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις 2
10 Ξενοδοχειακά, Τουριστικά, Οργάνωση Εκδηλώσεων, κλπ. 2
11 Όλα τα πεδία σπουδών(για τα τμήματα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών/ Διοικητικής Υποστήριξης) 11

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Κέντρου.
 • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 21 Φεβρουαρίου2020, ώρα 14:00.
 • Κληρώσεις υποψηφίων: 9 Μαρτίου 2020.
 • Διαδικασία συνεντεύξεων: Μάρτιος–Απρίλιος 2020.
 • Για ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμβουλευτούν τις Συχνές Ερωτήσεις. Εάν έχουν επιπλέον απορίες, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση internships@snfcc.org
 • Όσοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Κέντρου, καθώς και συγγενείς έως και τρίτου βαθμού εργαζομένων και μελών της Διοίκησης του Κέντρου, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση.
 • Όσοι επιλεγούν θα χρειαστεί να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση, καθώς και για τη μη συγγένεια έως και τρίτου βαθμού με εργαζόμενους και μέλη της Διοίκησης του Κέντρου.
 • Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία επιλογής, για κάθε έναν εκ των τριών τύπων άσκησης, παρέχονται ΕΔΩ.