Σημαντική παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ιάσμου, αποτελεί το έργο κατασκευής φραγμάτων συγκράτησης φερτών υλών στην κοίτη του κεντρικού χειμάρρου του οικισμού, το οποίο ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Επιτόπια επίσκεψη, πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Υποδομών ΑΜ-Θ Αχμέτ Ιμπράμ, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης των εργασιών, παρουσία του Αντιδημάρχου Ιάσμου Μουεμίν Ερτζάν, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιάσμου Ηλία Μπούκα και του Προϊστάμενου του τμήματος εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης Λευτέρη Τηγανούρια.

16062020 iasmosΤο έργο, προϋπολογισμού 60.000 € που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο φραγμάτων συγκράτησης φερτών υλών και στερέωσης της κοίτης, του κεντρικού χειμάρρου που διέρχεται του οικισμού. Το πρώτο φράγμα έχει υπέργειο ύψος 2,6 μέτρα, μήκος 21 μέτρα και δυνατότητα συγκράτησης 2.500 κυβικών μέτρων φερτών υλών, ενώ το δεύτερο, έχει υπέργειο ύψος 3,5 μέτρα, μήκος 24,50 μέτρα και δυνατότητα συγκράτησης 2.450 κυβικών μέτρων φερτών υλών. Λαμβάνοντας υπ’ όψη και τον υπάρχοντα αναβαθμό στα κατάντη του δεύτερου φράγματος, δημιουργούνται τρεις διαδοχικές λεκάνες οι οποίες θα εκκενώνονται από φερτά υλικά και θα είναι έτοιμες να δεχθούν και να αποσβέσουν ταυτόχρονα τις τυχόν πλημμυρικές αιχμές. 

«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα παρεμβάσεις και αντιπλημμυρικά έργα με γνώμονα την πολιτική προστασία και ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης. Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας για τον Ίασμο, τους πολίτες και την περιουσία τους, που έχει πληγεί κατ΄ επανάληψη από πλημμυρικά φαινόμενα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο υλοποίησης των εργασιών.