6 υπενθυμίσεις και 8 ερωτήσεις από τον Σταμάτη Σακελλίων για το μεταναστευτικό-προσφυγικό

"Η κυβέρνηση σκορπά διχασμό για να καλύψει τα αδιέξοδα μιας ολέθριας πολιτικής που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα στο προσφυγικό".
Ο κ. Σταμάτης Σακελλίων.
Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος, Σταμάτης Σακελλίων, καταθέτει έξι επισημάνσεις-υπενθυμίσεις διαχείρισης του ζητήματος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και απευθύνει επτά ερωτήματα προς τη σημερινή κυβέρνηση, και ένα προς τους πολίτες.
Συγκεκριμένα:
Επισήμανση πρώτη: Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κλείσει τα σύνορα στον Έβρο χωρίς τη δημιουργία διχαστικού και πολεμικού κλίματος. 860.000 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από τα νησιά αναγάγοντάς τα σε γη ελπίδας και αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετακινήθηκαν στις χώρες της Ε.Ε. Κάποιες λίγες χιλιάδες παρέμειναν στην ενδοχώρα, και πλείστοι εξ αυτών πια, σε διαμερίσματα που το ενοίκιο το πλήρωνε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 
Επισήμανση δεύτερη: Ασφαλώς και κάποιες χιλιάδες είχαν μείνει στα νησιά και κυρίως στη Μόρια, η οποία είχε δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 ανθρώπων και έφτασε τις 5.200. εξέλιξη που και εμείς οι ίδιοι την είχαμε χαρακτηρίσει ντροπιαστική. Σήμερα η Μόρια έχει 25.000.
Επισήμανση τρίτη: Όλοι οι εισερχόμενοι στη χώρα είχαν ταυτοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι φτιάξαμε δομές σε συνθήκες κρίσης, εκ του μηδενός.
Επισήμανση τέταρτη: Όλοι οι πρόσφυγες είχαν εμβολιαστεί και είχαν πρόσβαση δωρεάν στις δομές υγείας, και τα παιδιά στις δομές εκπαίδευσης. Ο λόγος ήταν η προστασία των ίδιων των προσφύγων και του γενικού πληθυσμού.
Επισήμανση πέμπτη: Στον Έβρο είχαμε καθιερώσει πλωτές περιπολίες με ογδόντα συνοριοφύλακες. Αυτούς τους μετέφερε ο Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο στα Εξάρχεια.
Επισήμανση έκτη: Η Νέα Δημοκρατία κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλαξε επτά υπεύθυνους, και επανασύστησε το Υπουργείο μετά από επτά μήνες.
Ερώτηση πρώτη: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό; Γιατί δεν απειλεί με βέτο;
Ερώτηση δεύτερη: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκαλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; Εμείς το είχαμε συγκαλέσει.
Ερώτηση τρίτη: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε δια της βίας να επιβάλλει κλειστά παράνομα κέντρα στα νησιά σκορπώντας τρόμο;
Ερώτηση τέταρτη: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης διχάζει τους πολίτες και νομιμοποιεί τη δράση παρακρατικών και ναζιστικών ομάδων στον Έβρο και στα νησιά;
Ερώτηση πέμπτη: Ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι η μεταφορά προσφύγων σε ξερονήσια, όπως λέει, αντίκειται σε κάθε νομικό καθεστώς, είτε της χώρας μας είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε του ΟΗΕ;
Ερώτηση έκτη: Τα σύνορα τα φυλούν κατά τον νόμο οι συντεταγμένες δυνάμεις και όχι “ιδιώτες σερίφηδες”. Το γνωρίζει αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Ακόμα και στελέχη του όπως ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Βογιατζής, διαμαρτύρεται για τη δράση παρακρατικών και ναζιστών.
Ερώτηση έβδομη: Με ποιο δικαίωμα ο κ. Μηταράκης λέει ότι όποιοι πρόσφυγες παίρνουν άσυλο θα χάνουν τα επιδόματά τους; Τα επιδόματα αυτά τα πληρώνει ο ΟΗΕ και όχι η ελληνική κυβέρνηση.
Ερώτηση όγδοη, προς τους πολίτες: Περιποιεί άραγε τιμή για τη χώρα να παρουσιάζεται σήμερα ως μια “Χώρα Σαλβίνι και Όρμπαν”; Και να καταγγέλλεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς;
Είναι γεγονός ότι και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται, και ποτέ δεν έμειναν αφύλακτα. Όμως ένα πράγμα είναι αυτό, και άλλο το να δέχεται η κυβέρνηση της χώρας 700 εκατομμύρια ευρώ από μια Ευρωπαϊκή Ένωση αμήχανη και φοβική, ώστε να καταστήσει τα νησιά αποθήκες ψυχών μακριά από την κεντρική Ευρώπη. Η κυβέρνηση σκορπά διχασμό για να καλύψει τα αδιέξοδα μιας ολέθριας πολιτικής που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα στο προσφυγικό. Ακόμη και τώρα αρνείται τα αυτονόητα και τον ορθό λόγο”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood