6 διαφορετικές χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων που δεν έχετε φανταστεί

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια συσκευή που βρίσκεται στις περισσότερες σύγχρονες κουζίνες, αλλά δεν τον χρησιμοποιούν όλοι στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Screenshot_466

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια συσκευή που βρίσκεται στις περισσότερες σύγχρονες κουζίνες, αλλά δεν τον χρησιμοποιούν όλοι στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Δείτε παρακάτω κάποιες διαφορετικές χρήσεις του, που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας στην κουζίνα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουν ένα φαγητό που διατηρήθηκε στο ψυγείο ή για να αποψύξουν μια μπριζόλα ή λαχανικά, όμως μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα με την ενέργεια των μικροκυμάτων.

Επίσης, οι φούρνοι μικροκυμάτων κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία, όπως θα αντιληφθείτε βλέποντας το φυλλάδιο Ikea Black Friday που φιλοξενείται στον ιστότοπο kimbino.gr: από τους πολύ απλούς, όπως το μοντέλο Tillreda στα 69,99€ μέχρι τους πιο εξελιγμένους που διαθέτουν γκριλ, αερόθερμο και πολλά διαφορετικά προ-ρυθμισμένα προγράμματα, όπως το μοντέλο Finsmakare, που διαθέτει επιπροσθέτως λειτουργία για ψήσιμο ψωμιού/πίτσας, κλείδωμα για παιδιά και άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την συσκευή σας. Να έχετε υπ’ όψη σας ότι οι χρόνοι που αναφέρονται παρακάτω μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με την ισχύ του φούρνου.

  • Εύκολα και γρήγορα λαχανικά στον ατμό: Βάλτε τα λαχανικά κομμένα σε ομοιόμορφα κομμάτια σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε λίγο νερό και καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη όπου θα ανοίξετε μια τρύπα για να απελευθερωθεί ο ατμός. Ρυθμίστε τον φούρνο σε πλήρη ένταση για 6-8 λεπτά.
  • Αυγά μάτια και ποσέ: Για να κάνετε ένα αυγό μάτι προθερμάνετε το πιάτο, προσθέστε ελάχιστο λάδι, σπάστε το αυγό στο πιάτο και βάλτε τον φούρνο στη μέγιστη ισχύ για 45 δευτερόλεπτα. Για ένα αυγό ποσέ, γεμίστε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων μέχρι τη μέση με νερό, σπάστε το αυγό στο νερό, καλύψτε το μπολ με ένα πιάτο και μαγειρέψτε για 60 δευτερόλεπτα στη μέγιστη ισχύ.
  • Απολυμάνετε το χώμα για τις γλάστρες σας: Το φρέσκο χώμα για τα φυτά στο μπαλκόνι ή τον εσωτερικό σας χώρο μπορεί να περιέχει βλαβερά ζωύφια, μύκητες ή βακτήρια. Μπορείτε να τα εξαλείψετε για να αποτρέψετε μελλοντικά προβλήματα με τα φυτά σας. Το τμήμα Γεωργικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια συνιστά να γεμίσετε μια χάρτινη σακούλα με χώμα και να την βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να μείνει το χώμα εντελώς καθαρό. Προσοχή όμως, το χώμα πρέπει να έχει κάποια υγρασία και να μην είναι εντελώς ξερό. Ο χρόνος και η ένταση εξαρτώνται από την ισχύ του φούρνου και την ποσότητα του χώματος.
  • Βγάλτε περισσότερο χυμό από τα εσπεριδοειδή: Ένα γρήγορο πέρασμα από τον φούρνο μικροκυμάτων – περίπου 10 δευτερόλεπτα στο high – θα κάνει τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια να βγάλουν περισσότερο χυμό στο στύψιμο.
  • Λύση για τη στεγνή μάσκαρα: Αν η μάσκαρα σας έχει στεγνώσει, η εφημερίδα The Guardian προτείνει να τη ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ένταση για 30-40 δευτερόλεπτα. Η θερμότητα θα μαλακώσει το περιεχόμενο, αλλά βεβαιωθείτε ότι το μπουκαλάκι δεν είναι μεταλλικό και τοποθετήστε ένα φλιτζάνι νερό μέσα στον φούρνο μαζί του για να διαχυθεί μέρος της ενέργειας.
  • Μέλι που ρέει πάλι: Η παραδοσιακή συνταγή για το μέλι που έχει κρυσταλλώσει είναι να το βάλετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό, αλλά μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το καπάκι του βάζου του και να το βάλετε στα μικροκύματα, για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό σε χαμηλή ένταση.

Τώρα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας σαν επαγγελματίας, αλλά η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί πάντα προτεραιότητα. Τα μικροκύματα θερμαίνουν τα τρόφιμα, τα δοχεία και τα πιάτα πολύ γρήγορα και είναι καλό να ελέγχετε προσεκτικά ότι μπορείτε να τα χειριστείτε χωρίς κίνδυνο μετά από κάθε χρήση.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood