ΛΗ 6Ο Σύλλογος Αποδήμων και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει», διοργανώνει στις 6, 7 και 8 Αυγούστου, σε μαγευτικές τοποθεσίες του ακριτικού νησιού, με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το «Lemnos Festival 2014» (http://festival.lemnosinaction.com), ένα συναρπαστικό τριήμερο, με τρεις κεντρικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις:

– Συναυλία.

– Διημερίδα (και διαγωνισμό) επιχειρηματικότητας.

– Junior Festival.

– Παράλληλες δράσεις.     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΛΗ 56 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ., στο λιμάνι του Μούδρου, συναυλία των Δέσποινα Βανδή, Κώστα Μαρτάκη και Μηδενιστή. Το «Lemnos Festival 2014» σηκώνει αυλαία με τη μοναδική Δέσποινα Βανδή να ενώνει για πρώτη φορά τη φωνή της με τον ταλαντούχο και δημοφιλή Κώστα Μαρτάκη και τον ράπερ με τη «βασιλική» φήμη, Μηδενιστή. Οι τρεις τους υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία!

7 και 8 Αυγούστου, ώρα 10:00-14:00, στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, Διημερίδα και διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας. Εκπρόσωποι τοπικών αλλά και πανελλαδικών φορέων, θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.Επίσης θα εξεταστούν «case studies» επιχειρηματικότητας, ενώ θα πραγματοποιηθούν η παρουσίαση της ένταξης της Λήμνου στο Paths of Greece, καθώς και Συνάντηση Νέων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία μιας ευρύτερης πλατφόρμας διασύνδεσης νέων Λημνιών εντός και εκτός νησιού. Ακόμη, με αφορμή το Πρωτάθλημα Υποβρύχιου Ψαρέματος που θα πραγματοποιηθεί στο νησί, θα γίνει συζήτηση για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δημιουργεί ο Καταδυτικός Τουρισμός.Τέλος, θα ξεκινήσει ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας, σε συνέχεια ενός θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι, με βραβεία – υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΛΗ 27 και 8 Αυγούστου, ώρα 6:30 μ.μ., στο Γυμνάσιο της Μύρινας, 1ο Junior Festival. Πρωταγωνιστές θα είναι οι μικροί – και μεγαλύτεροι – φίλοι. Παραδοσιακά παιχνίδια, body painting, δραματοποιημένο παραμύθι και θέατρο σκιών, με τον Καραγκιόζη και την παρέα του να έρχονται στο νησί ειδικά για το 1o Junior Festival. Η Λημνιά συγγραφέας Ρούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου θα αφηγηθεί «Ένα παραμύθι για τη Λήμνο», ενώ η συνεργασία των «Λημνιών εν δράσει» με τον ιστορικό θίασο Σκιών Χαρίδημου, τους Παραμυθάδες της Καβάλας και το τοπικό τμήμα Λήμνου του ΣΕΟ, υπόσχονται διασκέδαση και χαμόγελα. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν μικρές εκπλήξεις, κεράσματα, αλλά και λαχειοφόρος αγορά με δώρα δύο ποδήλατα.

Παράλληλες δράσεις:

7 και 8 Αυγούστου στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.

Εικαστική «παρέμβαση» με τίτλο «Λήμνος: Art Island», εκθέσεις και προβολή φωτογραφιών με τα εξής θέματα:

ΛΗ 3– «Ένας υποβρύχιος παράδεισος στο Β.Α. Αιγαίο».

– «100 χρόνια ANZAC σε εικόνες».

– «Βουτιά στις παραλίες και στις ομορφιές της Λήμνου».

Τα έργα που θα εκτεθούν θα διατεθούν προς πώληση, και όλα τα έσοδα θα αποτελέσουν δωρεά για την ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες».

 

Ταυτόχρονα, περίπτερα θα φιλοξενήσουν τους «Λημνιούς εν Δράσει», τους φοιτητές του τμήματος Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων, και το info kiosk του Δήμου Λήμνου, ενώ θα λειτουργήσει και η Free Library, μια ανοιχτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη: Πάρε ένα βιβλίο να διαβάσεις – άφησε ένα βιβλίο να διαβάσει κάποιος άλλος. (Βιβλία προσφέρουν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, Κέδρος, Καστανιώτη, Μίνωας, Free Thinking Zone, καθώς και οι συγγραφείς Δημήτριος Σωτάκης, Αλέξης Σταμάτης και Θανάσης Χειμωνάς με προσωπικές δωρεές βιβλίων τους).

ΛΗ 1

Και επειδή οι δράσεις κοντά στη θάλασσα θα ανοίξουν την όρεξη όλων, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος Λημνιάς Γαστρονομίας!