Αφαιρέθηκαν 6 βαθμοί από τους πράσινους για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Μουδούρογλου και Κάσες. Ακολουθεί το χρέος των 220.000 ευρώ προς τους Σερφά, Ιγκόρ, Ροτζέριο και Χαβίτο.

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την προ των πυλών αποβολή του Πανθρακικού, που μετρά ήδη -6 βαθμούς, αναρτήθηκε μετά τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα FL News που ασχολείται με το πρωτάθλημα της Football League.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει αναδείξει μέσω συνεχόμενων ρεπορτάζ το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πανθρακικός από οφειλές προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων. Πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές έχουν δικαιωθεί στις προσφυγές τους με αποτέλεσμα τα χρέη να έχουν θέσει σε κίνδυνο την παρουσία της ομάδας της Κομοτηνής στο πρωτάθλημα. Πόσο κοντά είναι η αποβολή; Μόλις τρεις πόντοι, σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα της FL News.

Οι «πράσινοι» λοιπόν, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 6 βαθμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Σάββα Μουδούρογλου και Χοσέ Μαρία Κάσες. Και, αν υπάρξει αφαίρεση τριών ακόμα, τότε ο Πανθρακικός θα αποχαιρετήσει τη Football League, επισημαίνει το δημοσίευμα. Σύμφωνα άλλωστε με το άρθρο 24 παρ.5 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ: «Αν μία ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα), τότε αποβάλλεται με απόφαση της οικείας Ένωσης από το πρωτάθλημα…».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η FL News, στις 13 Ιανουαρίου έληγε η προθεσμία εξόφλησης του Χοσέ Μαρία Κάσες (περίπου 10.000 ευρώ), και στις 15 Ιανουαρίου αυτή του Σάββα Μουδούρογλου (5.000 ευρώ). Έτσι, πέντε εργάσιμες ημέρες μετά από κάθε παιχνίδι, η λίγκα έπρεπε να αφαιρεί τρεις βαθμούς για κάθε έναν ποδοσφαιριστή. Στις 15/01 ο Πανθρακικός έπαιξε με τον Παναιγιάλειο, άρα η αφαίρεση έξι βαθμών, αφορά – προφανώς – το συγκεκριμένο ματς. Ωστόσο, παιχνίδι υπήρχε και στις 18 Ιανουαρίου, οπότε έως σήμερα Τετάρτη 25/01 που συμπληρώνεται εργάσιμο πενθήμερο, θα πρέπει η διοίκηση να πληρώσει για να πάρει παράταση ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί το χρέος των 220.000 ευρώ που αφορά σε αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τους Σερφά, Ιγκόρ, Ροτζέριο και Χαβίτο.

H ιστοσελίδα Football League News θεωρεί σχεδόν βέβαιη την αποβολή του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα και δεδομένη την πτώση της στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά την αφαίρεση των έξι βαθμών, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην πίνακα που έχει αναρτήσει και στον οποίο μπορείτε να δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Football League, με ένα κλικ ΕΔΩ.

πηγή: thrakisports.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr