5ο Παιδικό Φεστιβάλ της Π.Ε. Ροδόπης με τίτλο «Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω»

Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ, με θέμα «Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω», διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ/Π.Ε. Ροδόπης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.
Screenshot_2531

Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ, με θέμα «Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω», διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ/Π.Ε. Ροδόπης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, στις 20-21 Οκτωβρίου 2022, στο δημοτικό πάρκο Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή.

Ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης είναι εκπαιδευτικός και διαδραστικός, ενώ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εξελίχθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε δεκατρία σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας. Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μύησε τις μαθήτριες και τους μαθητές στην ιδέα της ενέργειας μέσω βιωματικών εργαστηρίων. Συγκεκριμένα, εξερεύνησαν την ηλιακή, αιολική και κινητική ενέργεια μέσα από τον κόσμο της ρομποτικής επιστήμης. Μελέτησαν, έψαξαν και δημιούργησαν τα δικά τους «ενεργειακά» αντικείμενα.

Το  διήμερο 20–21 Οκτωβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης προσκαλούνται να παρουσιάσουν τις κατασκευές που δημιούργησαν καθώς και να ανακαλύψουν τρόπους αξιοποίησης μορφών ενέργειας στην καθημερινότητα. Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν σε ρεαλιστικό χρόνο τη δέσμευση της ενέργειας από τη φύση, κατά τη συμμετοχή τους σε δράση φύτευσης αρωματικών φυτών.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί και κατά τη διάρκεια των δράσεων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικών επαίνων σε νέους και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις πρόσφατες διακρίσεις τους στους τομείς του αθλητισμού και των επιστημών, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.

5ο Παιδικό Φεστιβάλ της Π.Ε. Ροδόπης με τίτλο «Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood