Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η «Novartis Hellas» από τον Διεθνή Οργανισμό «Great Place to Work», ως «Best Work Place 2016», ανεβαίνοντας στην 8η θέση της δεκάδας με τις κορυφαίες εταιρίες για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, στην κατηγορία «άνω των 251 εργαζομένων».

Η διάκριση οφείλεται κυρίως στους εργαζόμενους της εταιρίας που αποτελούν την κινητήρια δύναμη και το σημαντικότερο κεφάλαιό της, αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας, και δίνει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και πρωτοβουλίες τα επόμενα χρόνια.

Η έρευνα «Best Workplaces» αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, και διενεργήθηκε από το «Great Place to Work Hellas» για 13η συνεχή χρονιά με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School.

Η τελική κατάταξη των μεγάλων επιχειρήσεων (που απασχολούν περισσότερους από 251 εργαζόμενους), έγινε βάσει των ανώνυμων αξιολογήσεων των εργαζομένων οι οποίοι εκτίμησαν την πολιτική διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού μέσω του ερωτηματολογίου TrustIndex©, καθώς και των απαντήσεων της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας στα δύο ερωτηματολόγια CultureAudit©, αναφορικά με τις πρακτικές Διοίκησης Προσωπικού.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novatis Ηellas, κ. Riccardo Canevari, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για αυτή τη αναγνώριση, καθώς προέρχεται από το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας μας, τους ανθρώπους μας. Η κατάκτηση της θέσης αυτής είναι σημαντική για ολόκληρο τον όμιλο μας, καθώς αναδεικνύει τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και υπερηφάνειας για τους εργαζομένους. Αυτή η διάκριση αποτελεί τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε με τις «Αξίες και Συμπεριφορές» μας να αναπτύσσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που εξασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή όλων στο όραμα της Novartis».  

Η Επικεφαλής Επικοινωνίας και Συλλόγων Ασθενών της Novartis Hellas, κ. Φωτεινή Μπαμπανάρα, δήλωσε: «Η κατάκτηση της θέσης αυτής μας κάνει πραγματικά περήφανους, καθώς προέρχεται από το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρίας μας, τους ανθρώπους μας. Αναδεικνύει τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και υπερηφάνειας για τους εργαζομένους, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας τον Ασθενή».