Στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης το προηγούμενο 24ωρο, έγιναν έξι νέες εισαγωγές και δόθηκαν τρία εξιτήρια. Για νοσηλεία μπήκαν Ένας 50χρονος από την Κομοτηνή, τέσσερις ακόμη άνδρες από Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, ηλικίας 27, 31, 39 και 68 ετών, και μία γυναίκα 32 χρόνων από την Καβάλα, εισήχθησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 της Αλεξανδρούπολης, το τελευταίο 24ωρο.
Συνολικά σήμερα 5 Νοεμβρίου, στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, νοσηλεύονται 57 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 46 στις Ειδικές Μονάδες Covid-19, 6 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, και 5 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης γίνεται ολοένα και περισσότερο πιεστική εξ αιτίας της συνεχούς αύξησης του αριθμού των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, οδηγώντας τη διοίκηση σε αναδιατάξεις των κλινών που διατίθενται για τις ειδικές μονάδες. Από χθες, ακόμα 34 κλίνες του τρίτου ορόφου διατέθηκαν για περιστατικά κορωνοϊού, ανεβάζοντας στις 96 τις κλίνες των Μονάδων COVID-19. Μαζί με τις έξι κλίνες της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων, που από την αρχή της επιδημίας εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης είναι προετοιμασμένο να παρέχει νοσηλεία σε έως και 102 ασθενείς που δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διασωλήνωση. Αναδιάταξη αποφασίστηκε και για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που διαθέτει 16 κλίνες, από τις οποίες οι έξι λειτουργούσαν για διασωληνωμένους ασθενείς με covid-19 και οι υπόλοιπες για άλλα περιστατικά. Από εχθές η κατανομή αυτή αντιστράφηκε, ενώ σε λειτουργία μπήκαν ακόμα έξι κλίνες με τον συνοδευτικό εξοπλισμό τους, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, η οποία επίσης θα είναι διαθέσιμη για περιστατικά κορωνοϊού.
πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας