Με διανομή 50.000 ενημερωτικών, έγχρωμων, δισέλιδων φυλλαδίων, σε όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα του Δήμου Κομοτηνής, ενσωματωμένων στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, συνεχίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης την καμπάνια του για την ορθή χρήση των φαρμάκων – παράλληλα με τις ομιλίες καθ’ όλη τη σχολική χρονιά στα 27 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού.

«Με τα συγκεκριμένα φυλλάδια, υπό μορφή συνοπτικών επισημάνσεων, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας, καθώς και υπογραμμίζουμε όλες τις παραμέτρους  και τους κινδύνους κατά τη λήψη των  φαρμάκων, ακόμη και εάν αυτό είναι Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενο Φάρμακο (ΜΥΣΥΦΑ)», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Αλέξανδρος Τσαπέκος, και συμπληρώνει: «Αναδεικνύουμε τα προβλήματα που προκύπτουν, ειδικά στους νέους, με την αγορά  φαρμάκων  ή συμπληρωμάτων  διατροφής ή και προϊόντων υγιεινής περιποίησης από σημεία μη ελεγχόμενα από τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας (π.χ. διαδίκτυο, παρεμπόριο, μη πιστοποιημένους  προμηθευτές, κ.λπ.)». Όπως προσθέτει, δε, «αναφερόμαστε  στους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, στην επιτακτική ανάγκη της πρόληψης και του εμβολιασμού, στις συνέπειες του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες, στη νικοτίνη και στο αλκοόλ, στις σοβαρότατες παρενέργειες από τη χρήση αναβολικών, και στην ανακύκλωση ληγμένων ή μη φαρμάκων».

Εμφατικά, και επικαλούμενος την επιστημονική επάρκεια και την κοινωνική ευσυνειδησία, των φαρμακοποιών, ο κ. Τσαπέκος τονίζει πως «ασπίδα στους κινδύνους αυτούς είναι ο Φαρμακοποιός και το Φαρμακείο, 24 ώρες το 24ωρο, με υπηρεσίες για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, για τις  χρόνιες νόσους, τη δοσολογία, τις παρενέργειες, τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και  την προφύλαξη – καθοδήγηση από κάθε ενδεχόμενη υπερβολική ή άνευ λόγου λήψη φαρμάκων ή εξάρτηση».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης εκφράζει ευχαριστίες προς τον Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής «για τη σημαντική συμβολή τους στη διανομή των φυλλαδίων αυτής της μεγάλης καμπάνιας», η οποία εξάλλου θα συνεχιστεί σε επόμενη χρονική περίοδο και στους άλλους τρεις Δήμους του Νομού (Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών), με τη διανομή επιπλέον 50.000 φυλλαδίων, «για να καλύψουμε ενημερωτικά όλο τον πληθυσμό του Νομού Ροδόπης», όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσαπέκος.