Στη μείωση των τιμών στους οργανωμένους κατασκηνωτικούς του χώρους κατά 50% προχωρά ο Δήμος Σαμοθράκης. Με τη σχετική απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενόψει της θερινής περιόδου, παρέχει τη δυνατότητα εξαιρετικά φθηνών διακοπών σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος.

Συγχρόνως, η συγκεκριμένη απόφαση, αποτελεί σημαντικό κίνητρο περιορισμού του (παράνομου) ελεύθερου κάμπινγκ, που λόγω της ορεινής και πυκνόφυτης φύσης του νησιού, ενέχει πολλαπλούς κινδύνους τόσο για τους κατασκηνωτές όσο και για τους μόνιμους κατοίκους, ενώ δημιουργεί εστίες ρύπανσης ιδιαίτερα σε δύσβατα σημεία και στα ρέματα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Ο Δήμος Σαμοθράκης, ανταποκρινόμενος στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, θεωρεί υποχρέωσή του να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο το νησί, τους κατοίκους, αλλά και τους ίδιους τους κατασκηνωτές. Ζητάμε από τους φίλους επισκέπτες να σεβαστούν και να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους αλλά και στην προστασία του νησιού».