Ήταν πραγματικά ένα ακόμη πετυχημένο διήμερο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), αυτό της 20ης και 21ης Ιουνίου, γεμάτο μουσικά ηχοχρώματα που ταίριαξαν στοχευμένα με ιδιαίτερες γωνιές της πόλης στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κομοτηνής για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ευρώπη και σε πενήντα πόλεις της Ελλάδας.

Την αυλαία άνοιξαν την Τρίτη 20 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου με τις «Μουσικές Περιπλανήσεις» τους στο έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο, ο Αντώνης Μουσαδές και η Ασμίκ Μπεκλαριάν.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου τη σκυτάλη πήραν έξι μουσικά σχήματα από τη μια λάκρη της πόλης ως την άλλη:

-στο δημοτικό πάρκο Αγίας Παρασκευής σε μια Hard Rock βραδιά εμφανίστηκε το συγκρότημα “Adrenaline Junkies” των Δημήτρη Βουτσά (φωνή), Σοφίας Γεωργουλιού (φωνή), Κώστα Κυριάκου (τύμπανα), Χρήστου Ψαρρά (μπάσο), Παύλου Ζακώνη (κιθάρα).

-στην κεντρική πλατεία της πόλης μαθητές καθηγητές του Ωδείου Συκάκη χάρισαν στο κοινό μια ακόμη μουσική ανάσα δροσιάς με ξένο ρεπερτόριο.

-στο εκκλησιαστικό μουσείο αντήχησαν “Ήχοι της Μεσογείου” με τον Χρήστο Χατζόπουλο και τη Σοφία Χατζοπούλου.

-στον πετρόδρομο της οδού Βασιλέως Παύλου (Μαρώνειο Μέγαρο), με ελληνική έντεχνη και λαϊκή μουσική, η Μαρία Μουρατίδου, ο Γιάννης Κουλαουζίδης και ο Δημήτρης Μορφόπουλος ενθουσίασαν τον κόσμο.

-στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, τα Ρεμπέτικα και τα Σμυρναίικα από τους «Λαλητάδες της Ροδόπης» και τον Νίκο Βερβερίδη, ξεσήκωσαν το κοινό.

-στον αύλειο χώρο του καφέ «Λέσχη Κομοτηναίων» η βραδιά κύλησε με μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση από το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

ΒΙΝΤΕΟ από το αρχαιολογικό μουσείο: “Μουσικές Περιπλανήσεις” με τον Αντώνη Μουσαδέ και την Ασμίκ Μπεκλαριάν.

ΒΙΝΤΕΟ από την πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου: “Ρεμπέτικα και Σμυρναίικα” από τους “Λαλητάδες Ροδόπης” και τον Νίκο Βερβερίδη.

ΒΙΝΤΕΟ από το εκκλησιαστικό μουσείο: “Ήχοι Μεσογείου” με τον Χρήστο Χατζόπουλο και τη Σοφία Χατζοπούλου.

ΒΙΝΤΕΟ από την κεντρική πλατεία: “Roch Square Night” από το Ωδείο Συκάκη.

(5 VIDEOS+157 PHOTOS) Μουσική και μουσική, ήχησαν στην ΚομοτηνήΗ ΔΚΕΠΠΑΚ μάλιστα, έγινε αποδέκτης των συγχαρητηρίων της κεντρικής οργάνωσης των εκδηλώσεων στην Ελλάδα, καθότι αφενός η Κομοτηνή είναι μια από τις πρώτες επτά μόλις πόλεις που συμμετέχουν εξ αρχής στον θεσμό, αφετέρου επειδή το πρόγραμμά της κρίθηκε πλούσιο, ποιοτικό και πρωτότυπο.  Χαρακτηριστικά η σχετική επιστολή των εθνικών διοργανωτών, αναφέρει: «Αγαπητές φίλες και φίλοι, συνεργάτες, το επίσημο εθνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε. Όπως θα το αντιληφθήκατε η οικογένειά μας μεγάλωσε πολύ φέτος αφού περάσαμε από τις 36 στις 50 πόλεις, και υπάρχουν ήδη συζητήσεις με νέους διοργανωτές … αλλά για του χρόνου πλέον! Θα ήθελα να συγχαρώ Κόρινθο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κοζάνη, Πάργα, Κατερίνη, Κομοτηνή και Πρέσπες, για  το πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμά τους“. Το γεγονός ικανοποίησε όπως ήταν φυσικό την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσσα Λιβεριάδου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ