Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών, σήμερα, 5 Μαΐου, και στο μήνυμά του ο ΕΟΔΥ, εν όψει της επίκαιρης σημασίας της ημέρας, τονίζει:
“Η 5η Μαΐου είναι η Παγκόσμια ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών, και ιδιαίτερα η σημερινή ημέρα, είναι αφιερωμένη σε νοσηλευτές και μαίες και στη συμβολή τους στην ασφάλεια των ασθενών, μητέρων και παιδιών, σε όλους τους χώρους παροχής υγείας. Η αύξηση της συμμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας στην Υγιεινή των Χεριών αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για όλα τα συστήματα υγείας, αναγνωρίζοντας το μέτρο αυτό πρόληψης ως βασικό κριτήριο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών στο νοσοκομειακό περιβάλλον αλλά και στην κοινότητα. Σε αυτά τα παθογόνα συμπεριλαμβάνεται και ο νέος κορωνοιός SARS-CoV 2.  Περισσότερο από ποτέ η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας, όχι μόνο των επαγγελματιών υγείας αλλά και των πολιτών, και βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό.
a0de1d3c eodiΗ Υγιεινή των Χεριών είναι αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται την  κατάλληλη στιγμή, με τη σωστή μέθοδο και τεχνική, ιδιαίτερα σε υγειονομικούς χώρους. Κάθε φορά που την εφαρμόζουμε προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα νοσήσουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης περιορισμού του ιού, αποτελεί την ασπίδα προστασίας για πολίτες, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς.
Ας υιοθετήσουμε την Υγιεινή των Χεριών στην καθημερινότητά μας μεταδίδοντας το μήνυμα στα μέλη της οικογένειάς μας, σε μαθητές, γονείς και επαγγελματίες σε κάθε εργασιακό χώρο, ώστε να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια να προστατεύσουμε την κοινωνία από την εξάπλωση του νέου ιού. Μένουμε Ασφαλείς με Καθαρά Χέρια“.
Περισσότερες πληροφορίες
  • για το κοινό: εδώ
  • για επαγγελματίες υγείας: εδώ