Με την αναβίωση του ποντιακού εθίμου των Μωμόγερων, θα κλείσει η αυλαία των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019.

Η παράδοση καλά κρατεί: Οι νέες γενιές Μωμόγερων, γαλουχούνται και παίρνουν τη σκυτάλη από τον παλαιότερο Μωμόγερο Δημήτρη Αποστολίδη.

Μωμόγεροι από την Κοζάνη, τη Χρυσούπολη Καβάλας, το Θρυλόριο Κομοτηνής και την Κομοτηνή, θα κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης και θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία, υποσχόμενοι μια μοναδική εμπειρία αρχαιοθεατρικής ποντιακής σάτιρας με μουσική, χορό και άφθονο κέφι.

«Οι μωμοέρ’ εξέβανε τα Φώτα τ’ Αγιαννί, 
οσήμερον πα λάσκουνταν ’ς σην Κομοτήνη»
(Οι μωμόγεροι βγήκανε τα Φώτα, του Αϊ Γιαννιού 
και σήμερα τριγυρνούν στην Κομοτηνή). 

Τριγυρνούν στην πόλη και εύχονται Υείαν, Ευλοΐαν και Καλοχρονίαν!

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου “Η Κερασούντα και το Γαρς”, τον Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης “Η Τραπεζούντα”, τον Σύλλογο Ποντίων Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και τον Σύλλογο Ποντίων Χρυσούπολης Καβάλας, αναβιώνουν στην Κομοτηνή το έθιμο των Μωμόγερων.

Το Σάββατο 5/1/2019, στις 11 το πρωί, τα Μωμογέρια θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο της πόλης και θα ξεσηκώνουν τον κόσμο σε όλο το κέντρο της Κομοτηνής πριν συναντηθούν στην κεντρική πλατεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ.