Η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακηρύξει το 2018 “Έτος κατά των ναρκωτικών”.

Τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 52, 51, 33 και 23 ετών, και δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Ρουμανίας, έναν 33χρονο και μία 27χρονη, συνέλαβαν χθες (30/4) και σήμερα (1/5), σε πέντε διαφορετικές υποθέσεις, στους νομούς Έβρου, Καβάλας και Δράμας, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας, και σε βάρος τους σχημάτισαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κυπρίνου, εντόπισαν τον 33χρονο ημεδαπό ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κυπρίνου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 206 γραμμαρίων, μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 6,4 γραμμαρίων, και ένα πλαστικό δοχείο με μεθαδόνη βάρους 217 γραμμαρίων, τα οποία όπως προέκυψε είχε προμηθευτεί από τη Βουλγαρία.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 52χρονο ημεδαπό, διότι εντόπισαν σε οικόπεδο και στην οικία του, δώδεκα φυτά κάνναβης ύψους 20-30 εκατοστών και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,1 γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 51χρονο ημεδαπό, διότι εντόπισαν σε οικόπεδο και στην οικία του, τρία φυτά κάνναβης ύψους 4-7 εκατοστών και μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

Στην πέμπτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, συνέλαβαν τον 23χρονο ημεδαπό, διότι κατείχε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 13,9 γραμμαρίων.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας, και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.