4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020”

Χρήστος Μέτιος: «Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020 είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας".
1 Επιτροπή Παρακολούθησης

«Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” 2014-2020 είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Με πόρους 522 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, καλύπτει ανάγκες σε καίριους τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, οι υποδομές στον τουρισμό, η εκπαίδευση, η υγεία, η οδική ασφάλεια, το περιβάλλον και η ενέργεια, η κοινωνική συνοχή και η προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020"Ο κ. Μέτιος, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος επισημαίνοντας τα έργα και τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ανάπτυξη του τουρισμού, την ενίσχυση με εξοπλισμό και υποδομές νοσοκομείων και σχολείων, τη βελτίωση της ασφάλειας στις υποδομές των μεταφορών, τη διαχείριση των αποβλήτων, την προστασία του περιβάλλοντος, τις επενδύσεις στην ενέργεια, τη στήριξη οικογενειών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020"Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, την Ετήσια Έκθεση Υλοποίησης 2017 και την επίτευξη των ετήσιων στόχων, την πορεία έγκρισης της 2ης Αναθεώρησης του Προγράμματος, την πορεία εφαρμογής της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, της ΟΧΕ της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού, καθώς και για τις σχεδιαζόμενες νέες δράσεις που αφορούν κυρίως στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Ορεινού Όγκου Ροδόπης και του Ποταμού Νέστου και στην κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας.

4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020"Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την πορεία διαπραγμάτευσης και του στρατηγικού σχεδιασμού της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, όπου έγινε αναφορά στις πολιτικές προτεραιότητες που χρηματοδοτούνται, στη μεθοδολογία κατανομής των πόρων της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής, και ιδιαίτερα στο αποτέλεσμα της πρότασης και τις δυσκολίες για τη χώρα μας.

Στην 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης συμμετείχαν εκπρόσωποι των αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών και επιτελικών δομών Υπουργείων και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων και μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood