Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, παρουσία των Βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γουσούφ, καθώς και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου, είχαν στην Κομοτηνή, τα Προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ορεστιάδας

Στην συνάντηση που διήρκησε πάνω από μία ώρα, τα Προεδρεία ενημέρωσαν αναλυτικά τον αν. Υπουργό για τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη των Ενώσεών τους, και αιτήθηκαν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Θράκης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Έγινε αναλυτική περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής, ένεκα του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, της αύξησης υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων (διαχείριση προσφυγικού-μεταναστευτικού / φύλαξη Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής), και των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, που δημιουργούν αναπόφευκτα αδυναμία αποτελεσματικής προστασίας της ασφάλειας του πολίτη.

Ακόμη, ζητήθηκαν η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων με οχήματα νέας τεχνολογίας, η αύξηση των οργανικών θέσεων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης κα λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, η έως τότε συνέχιση των αποσπάσεων αδαπάνως για το δημόσιο στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προσφυγικού θέματος και της παράτυπης μετανάστευσης, η επίσπευση της έγκρισης υποβληθέντων αιτημάτων που αφορούν δαπάνες θέρμανσης, η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό των τελωνείων και των μεθοριακών σημείων διαβατηριακού ελέγχου στην περιοχή της Θράκης, κα η λειτουργία του ιατρείου της Δ.Α. Ροδόπης καθώς και του ιδρυθέντος με το Π.Δ.25/2011 Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής.

Για όλα, επιδόθηκαν σχετικά υπομνήματα των Ενώσεων, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των ενστόλων για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις που αφορούν τη νυχτερινή και την πέραν του πενθημέρου εργασία τους. Για το τελευταίο ζήτημα ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε πως εκ μέρους του καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης του θέματος που ανέκυψε και αφορά στην καθυστέρηση της ολοκληρωτικής εξόφλησης των ανωτέρω αποζημιώσεων.

«Ο κ. Υπουργός αφουγκραζόμενος τα προβλήματά μας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας πως από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της σύντομης επίλυσης των τοπικών προβλημάτων που μας απασχολούν. Στην κατεύθυνση αυτή εξέφρασε την πρόθεσή του να διατηρηθεί ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τις Ενώσεις μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των αστυνομικών, τα Προεδρεία των οποίων εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον κ. Τόσκα «για το ενδιαφέρον και την εκ μέρους του δηλωθείσα πρόθεση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θράκης», αλλά και προς τους κυρίους Χαρίτου, Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ, «για τη συμπαράσταση στην ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων».