47 θετικά κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

541 στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης και Δράμας - Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ.
νοσοκομειο
Σε 1.549 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταμετρηθεί στα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης από την καταγραφή του ατόμου που μολύνθηκε, στις 26 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.
Εξ αυτών, τα 541 καταγράφηκαν στα νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ: Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης και Δράμας.
Ειδικότερα στο “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, προσήλθαν συνολικά 1.013 άτομα με ύποπτα συμπτώματα εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν τα 222. Τα 47 αποδείχτηκαν θετικά, και τα 13 από αυτά νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα:

47 θετικά κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία, στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ έχει υπάρξει μεγάλη αύξηση των κλινών νοσηλείας και διπλασιασμός των ΜΕΘ, ένα αίτημα που ήταν πάγιο και διαχρονικό και πριν την πανδημία προκειμένου να καλυφθούν οι γενικές ανάγκες. Συγχρόνως έχουν γίνει προσλήψεις, τόσο γιατρών και νοσηλευτών, όσο και λοιπού προσωπικού (διοικητικού, τραυματιοφορέων κ.α.).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της απροθυμίας ιατρών να στελεχώσουν το ΕΣΥ. Οι σχετικοί πίνακες αναφέρουν την πρόσληψη μόλις 39 επικουρικών ιατρών κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας (Φεβρουάριο-Μάρτιο), και 95 κατά το δεύτερο κύμα (Ιούνιο-Οκτώβριο). Πάντως οι πίνακες δείχνουν ενίσχυση των Κέντρων Υγείας τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχουν, δε, πολλά κονδύλια ΕΣΠΑ, τα οποία αξιοποιούνται με τους γνωστούς ρυθμούς από το ελληνικό δημόσιο…
Δείτε όλους τους πίνακες εδώ: https://www.4ype.gr/uploads/etc/covid19_apologismos_B.pdf

Πηγή: makthes.gr / Μελ. Καρ.

Επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood