20140910_130756[1]

Ομιλία του γραμματέα του Κ.Σ της ΚΝΕ Δημήτρη Χιόνη-  Συναυλία του Χρήστου Θηβαίου το Σάββατο 13.9 στην παλιά Νομική

Με κεντρικό σύνθημα ” για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων-Συνεχίζουμε”, το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων και στην Κομοτηνή, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα στο χώρο της παλιάς Νομικής Σχολής.

Το Φεστιβάλ  συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πορείας κι αποτελεί μια κορυφαία πολιτική και πολιτιστική παρέμβαση του ΚΚΕ και της κομουνιστικής νεολαίας,  ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Δινδίνη, γραμματέας του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ Ροδόπης, σε τοποθέτησή της, ενόψει των εκδηλώσεων. Εστιάζοντας στο πολιτικό περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης η ίδια τόνισε ότι θα αναδειχθούν ζητήματα που αναφέρονται στην εθνική συγκυρία κι αφορούν κυρίως τους νέους με έμφαση την εκπαίδευση, όσο και με τις διεθνείς εξελίξεις στην Ουκρανία, στο Ιράκ, τη Συρία και την Παλαιστίνη. Η κ. Δινδίνη υπογράμμισε επιπλέον τη διέξοδο, που επιχειρεί να αναδείξει το φεστιβάλ κι  η οποία αποτυπώνεται μέσα από τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ.

Πολιτική ομιλία του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Δημήτρη Χιώνη αλλά και συναυλία του Χρήστου Θηβαίου, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ στην Κομοτηνή. Στο ίδιο χώρο έχουν προγραμματιστεί ομιλίες και συζητήσεις, για τα ναρκωτικά σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και την τεχνικό-επαγγελματική εκπαίδευση και μουσικές εκδηλώσεις, όπως ανέλυσε ο Σωκράτης Αγγελακόπουλος, μέλος του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ Ροδόπης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ Νίκος Βαργεμίδης ανέφερε ότι η διοργάνωση των εκδηλώσεων του 40 ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελούν το επιστέγασμα του ανοίγματος του κομουνιστικού κόμματος στη νεολαία και τα ζητήματα που την αφορούν. Απηύθυνε δε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ,  στους νέους “που ζουν τα αδιέξοδα που γεννούν οι κυβερνήσεις κι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βιώνουν την σύγχρονη εκμετάλλευση και δουλεία” σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν “αντικειμενικά ταξικό συμφέρον, να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα”.