6 (1)Σε 4 συλλήψεις ατόμων, 3 ανδρών και μια γυναίκας, για διάφορα αδικήματα,  προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί στη διάρκεια διακλαδικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε οικισμό ΡΟΜΑ στην Ξάνθη. Οι συλλήψεις αφορούσαν σε αδικήματα όπως οι παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων αντίστοιχα, αντίσταση και απειλή κατά των αρχών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 192 άτομα ενώ προσήχθησαν 46. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 135 οχήματα και βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον, διενεργήθηκαν δεκαοχτώ 18 κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ σκοπός της επιχείρησης ήταν η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη – καταστολή της εγκληματικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίες υποστήριξης και αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, των υφιστάμενων υπηρεσιών της  Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

7Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών και κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη – τροχαία και ασφάλεια), περιέλαβε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, προσαγωγές υπόπτων, τον εντοπισμό ναρκωτικών, κλεμμένων οχημάτων και προϊόντων εγκλήματος, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

 Στη διάρκεια της επιχείρησης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού για κλοπή, βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ εξάλλου κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες είχαν κλαπεί το 2013 από το Νομό Ημαθίας  μαχαίρι, 7,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.