Στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, το Σάββατο 9 Ιουνίου, από τις 8 το πρωί, θα διοργανωθεί η 4η Θρακο-Mακεδονική «Synergia» τηςΠεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και της προώθησης των τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στους ντόπιους παραγωγούς και μεταποιητές του διατροφικού τομέα, και τους επαγγελματίες του τομέα των υπηρεσιών της περιοχής, ώστε να υπάρξει σύζευξη των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τον τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής, και τους φορείς της κατανάλωσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη φιλοσοφία της ενέργειας, τα τοπικά προϊόντα θα εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη προβολή και αναγνωρισιμότητα, αυξάνοντας την κατανάλωση, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, και τονώνοντας την απασχόληση προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας συνολικά.

Το πρόγραμμα της φετινής «Synergia», περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων:

  • Έκθεση τοπικών προϊόντων.
  • Ημερίδα ανταλλαγής απόψεων για την ενδοπεριφερειακή επαγγελματική συνεργασία και την παραγωγή δικτυώσεων.
  • Παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας.
  • Έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων του διατροφικού τομέα, και παραδοσιακών οικιακών σκευών και εργαλείων.
  • Ενημέρωση του κοινού από διατροφολόγους για την υγιεινή (μεσογειακή) διατροφή.Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
  • Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες «B2B» συναντήσεις εκθετών με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων, με στόχο τη διερεύνηση και την ανάπτυξη συνεργασιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την 4η Θρακο-Mακεδονική «Synergia»:

http://www.pedramas.eu/synergia2018/

https://www.facebook.com/synergiapamth/

https://www.instagram.com/ssynergia/

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

 

Advertisement