Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει πόρους ύψους 386.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για τη λειτουργία των δομών σίτισης των Δήμων Ιάσμου και Νέστου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για τον Δήμο Ιάσμου η χρηματοδότηση της Περιφέρειας φτάνει τις 191.000 ευρώ, και θα επιτρέψει την καθημερινή σίτιση 160 ατόμων, τα οποία είναι άνεργα, έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, είναι ανήλικοι, πολύτεκνοι, ή αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

15efdd79 2 domes sitisisΓια τον Δήμο Νέστου οι πόροι που θα διαθέσει η Περιφέρεια είναι 195.000 ευρώ, και θα επιτρέψουν την καθημερινή σίτιση 150 ατόμων τα οποία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, λόγω ανεργίας, αναπηρίας, αδυναμίας αυτόνομης διαβίωσης, εξαρτήσεων, διαβίωσης σε υποβαθμισμένες περιοχές, υπερχρέωσης, κ.τ.λ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος συνάντησε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και είχε αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία της Δομής Σίτισης του Δήμου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ, του Αντιδημάρχου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ιάσμου Οκτάι Γιαλούτς, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Στράντζαλη, και των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου, Ελήφ Καλλεντζή και Ερτζάν Τζαναβάρ Αλή.

6e0a0811 3 domes sitisis