Σε 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, καταδικάστηκαν οι εξήντα έξι παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν εντός ελληνικού εδάφους χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha.

Οι συλληφθέντες δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη εβδομήντα τρεις παρανόμως εισελθόντες για τους οποίους σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Σημειώνεται, πως οι συλληφθέντες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία, και κανείς τους από το Ιντλίμπ.

  • Sms στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στα κινητά των επίδοξων παράνομων μεταναστών

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ανασχέσει τις παράνομες ροές προς τη χώρα που υποκινούνται από ψευδείς ειδήσεις που διακινεί η τουρκική πλευρά περί ανοίγματος των συνόρων, αποστέλλοντας μαζικά sms προς τα τηλέφωνα των επίδοξων παράνομων μεταναστών, γνωστοποιώντας τους ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Το μήνυμα αναφέρει: “Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα έχει αυξήσει στο μέγιστο την ασφάλεια των συνόρων της. Μην προσπαθήσετε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα”.