33 εκ. € από την Κομισιόν για την κατασκευή του IGB Κομοτηνής-Στάρα Ζαγόρα

Διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου.
igb

Τη συγχρηματοδότηση δύο μεγάλων έργων υποδομής στην Ελλάδα, και ενός κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας-Βουλγαρίας, ως μέρος ενός συνολικού πακέτου επενδύσεων της πολιτικής συνοχής σε δέκα κράτη-μέλη ύψους 4 δισ. ευρώ, που μαζί με την εθνική δαπάνη ανέρχεται συνολικά σε 8 δισ. ευρώ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  • Συνολικά επενδύονται 135 εκατ. ευρώ στο τηλεπικοινωνιακό σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ II», το οποίο στο τελικό του στάδιο θα ενώσει ολόκληρο το ελληνικό δίκτυο των δημόσιων υπηρεσιών. Στο σύστημα θα συνδεθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και 34.000 εγκαταστάσεις του δημοσίου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υπάρχουσας ψηφιακής υποδομής, σημαντικές οικονομίες κλίμακας, και αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης.
  • Με σχεδόν 95 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου. Το έργο περιλαμβάνει δύο υποβρύχια καλώδια μήκους 135 χλμ που θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο δίκτυο στον κόσμο. Προβλέπει επίσης την αναβάθμιση των υπαρχόντων και κατασκευή νέων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων και κατασκευή υποσταθμών σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα αναμένεται να μειώσει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί αντικαθιστώντας τις πετρελαϊκές μονάδες, με σημαντικά κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Το έργο, λόγω της μείωσης του κόστους παραγωγής, θα οδηγήσει στη  δραστική μείωση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που επιβαρύνουν τους καταναλωτές όλης της χώρας με 600-800 εκατ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα μισά αφορούν στην Κρήτη. Επιπλέον θα αλλάξει ριζικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όχι μόνο δια της παύσης λειτουργίας των συμβατικών σταθμών παραγωγής, αλλά και δια της αξιοποίησης του δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  • Ως έργο κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, χρηματοδοτείται με 33 εκατ. ευρώ η κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου (IGB), μήκους 182 χιλιομέτρων, μεταξύ της Κομοτηνής και της Στάρα Ζαγόρα στη Βουλγαρία.

33 εκ. € από την Κομισιόν για την κατασκευή του IGB Κομοτηνής-Στάρα Ζαγόρα

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood