Κομοτηνή | Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών, “Thracing on MIC”, από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ

Στόχος του συνεδρίου είναι η επαφή των συνέδρων με φλέγοντα ζητήματα Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής, και η ενασχόλησή τους με θέματα της διεθνούς επικαιρότητας και του πολιτικού γίγνεσθαι.
Screenshot_1594

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 6 ως τις 10 Δεκεμβρίου, η Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει στις αίθουσες των μεταπτυχιακών σπουδών, το Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών, “Thracing on MIC”, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Δήμου Κομοτηνής και του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ, «Γεώργιος Παυλίδης», στο διοικητήριο της Π.Ε. Ροδόπης (τέως Νομαρχία, έναντι Ηρώου) στην Κομοτηνή, κατά τις ώρες 18:00 – 20:00.

Το “Thracing on MIC” αποτελεί συνέδριο προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών και Διεθνών Οργανισμών. Oι συμμετέχοντες υιοθετούν τον ρόλο ενός διπλωμάτη και αναλαμβάνουν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του κράτους τους μέσα έναν από τους παρακάτω Διεθνείς Οργανισμούς, συζητώντας κάποια θέματα της διεθνούς επικαιρότητας. Οι επιτροπές οι οποίες προσομοιώνονται στο συνέδριο είναι οι εξής:

  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ “Ενωμένοι για την Ειρήνη” που πραγματεύεται το θέμα “Αναταραχές στο Κέρας της Αφρικής και ειδικότερα η υπόθεση της Αιθιοπίας”.
  • ΝΑΤΟ (Βορειοατλαντική Συμμαχία) με θέμα “Επανεξετάζοντας την πολιτική ασφαλείας του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια”.
  • Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συζητήσει το θέμα “Ενισχύοντας την ψηφιακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
  • Συμβούλιο Ευρώπης που θα ασχοληθεί με το θέμα “Συζητώντας ζητήματα Τεχνητής Νοημοσύνης”
  • Διεθνές Δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση “Η νομιμότητα της απειλής χρήσης βίας και η εφαρμογή της Συμφωνίας Διάσωσης (Ρωσία εναντίον ΗΠΑ)”.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος 150 φοιτητές από πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας (Ε.Κ.Π.Α., Πάντειο, Πειραιώς, Α.Π.Θ., Μακεδονίας, Δ.Π.Θ.) και του εξωτερικού (πανεπιστήμιο Κρακοβίας).

Στο ακαδημαϊκό έργο σημαντική υποστήριξη παρέχει η επιστημονική επιτροπή η οποία αποτελείται από ομάδα άριστα καταρτισμένων καθηγητών που ασχολούνται με τους τομείς του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

Η συναναστροφή νέων φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμβάλει στην ενίσχυση του ακαδημαϊκού διαλόγου και της ανταλλαγής ιδεών, ενώ οι ίδιοι οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε πληθώρα θεμάτων.

Τέλος, η κάθε επιτροπή αποσκοπεί στην υιοθέτηση ενός τελικού κειμένου μέσω του οποίου προτείνονται λύσεις για το κάθε θέμα ακολουθώντας την πολιτική των χωρών και την δικαιοδοσία της επιτροπής.

Κομοτηνή | Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών, "Thracing on MIC", από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood