Έντεκα θέσεις μόνιμων γιατρών, δώδεκα μόνιμων νοσηλευτών, και οκτώ μόνιμου προσωπικού στα εργαστήρια, με σκοπό την οριακή ενίσχυση της λειτουργίας του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής σε ανθρώπινο δυναμικό, «ώστε να διασωθεί και να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ως μονάδα δευτεροβάθμιας παροχής υγείας για τους πολίτες του Νομού Ροδόπης», αξιώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά κάθε πολίτη του Νομού μας που στάθηκε δίπλα μας στη διαμαρτυρία της 16ης-12-2015, αφήνοντας τη ζεστασιά του καναπέ και αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ώστε να αγωνιστεί μαζί μας για τα δίκαια αιτήματα μας, αντιλαμβανόμενος ότι το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:

– Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο οποίος συντάχθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή, τον Δήμαρχο Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους εκπροσώπους των βουλευτών και των δημάρχων, τους εκπροσώπους των κομμάτων, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για τη συνεχή αρωγή και τη συμπαράστασή του, τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), τα προεδρεία των εκπαιδευτικών Ροδόπης, και όλους τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων του Νομού Ροδόπης οι οποίοι ήταν παρόντες στην κινητοποίηση.

– Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μαθητές του Α΄ ΕΠΑΛ και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους· με τα νιάτα και τον αυθορμητισμό τους μας έδωσαν ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για μίμηση.

Πρωταρχικός σκοπός ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ώστε να μην υπάρχει κανείς που να ισχυριστεί ότι «δεν γνώριζε», γεγονός που θεωρούμε ότι επιτεύχθηκε.

Όσο για τη σύγκριση που επιχείρησαν κάποιοι, μεταξύ της τοπικής κινητοποίησης και της κινητοποίησης άλλης πόλης, ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου και όχι από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο εργαζομένων, μη επαγγελματιών συνδικαλιστών, που μέχρι τώρα αγωνίζονταν ΜΟΝΟΙ… Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι η επίλυση των προβλημάτων υπερβαίνει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις εκάστοτε Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ από τη διαδικασία πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016, 11 θέσεις μόνιμων Ιατρών, 12 μόνιμων Νοσηλευτών και 8 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα εργαστήρια, για την ΟΡΙΑΚΗ ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να διασωθεί και να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, ως μονάδα δευτεροβάθμιας παροχής υγείας για τους πολίτες του Νομού Ροδόπης.

Επίσης, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, τη μεταφορά οργανικών θέσεων και προσωπικού από τα νοσοκομεία στα οποία μετατάχθηκαν υπάλληλοι μας (τρεις στο Γ.Ν. Σερρών, δύο στο Γ.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης, και δύο στο Γ.Ν. Δράμας), στο δικό μας.

Θεωρούμε ότι «ήγγικεν» η ώρα, τη σκυτάλη να την αναλάβουν οι Φορείς του Νομού μας, ώστε να διεκδικήσουν για όλους τους Ροδοπίτες πολίτες αξιοπρεπή πρόσβαση στη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ».