30 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ θα διαθέσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ–ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Έτσι, μαζί με τα 44 εκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι θα διαθέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι συνολικοί πόροι που θα διατεθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ–ΑΥΤΟΝΟΜΩ», θα ανέλθουν σε 74 εκατομμύρια ευρώ.

Τη σημαντική συνεισφορά της Περιφέρειας ανακοίνωσε ο κ. Μέτιος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε με τους Προέδρους των ΤΕΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, Δημήτρη Λουρίκα και Απόστολο Παυλίδη αντιστοίχως, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν ξεκινήσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

“Με τους πόρους αυτούς τα νοικοκυριά της Περιφέρειάς μας θα μπορέσουν να πετύχουν σημαντικές οικονομίες στον οικιακό τους προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συνολική προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας στη χώρα”, επεσήμανε ο κ. Μέτιος, που υπενθύμισε παράλληλα, ότι “για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, η Περιφέρεια έχει ήδη εντάξει για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, έργα συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατομμυρίων ευρώ”.