Προκήρυξη για την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων στους Δήμους με το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ετοιμάζει το ΑΣΕΠ, μέχρι τις αρχές του 2019.

Και αυτός ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα πρότυπα της 3Κ/2018, που σημαίνει ότι θα υπάρξει μπόνους μοριοδότησης (ειδική εμπειρία) για τους ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα.

H υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λήξει η εργασιακή ομηρία ετών για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν αντικείμενο και της συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Γενικός Γρμματέας του Υπουργείου Κώστας Πουλάκης, με εκπροσώπους των συμβασιούχων.

Στη συνάντηση έγινε σαφές ότι μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό οι απαραίτητες πιστώσεις για τις 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και να αρθεί η χρόνια αδικία σε βάρος των εργαζομένων.

Οι Υπουργοί κάλεσαν τους εργαζόμενους σε στενή συνεργασία με γνώμονα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαιτούνται για την προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ.

Μιλώντας εξάλλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε πως η κυβέρνηση θέτει το “Βοήθεια στο Σπίτι” στον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, και ως εκ τούτου “δημιουργούνται σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας και δεν μιλάμε πλέον για συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι εργαζόμενοι παύουν να διαβιούν σε κανόνες εργασιακής επισφάλειας”. Όπως εξήγησε, “θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στους εργαζόμενους με πολυετή εργασία στο πρόγραμμα, καθώς κάποιοι εξ αυτών εργάζονται εδώ και δεκαέξι χρόνια και ξέρουν πολύ καλά πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα, και αυτοί κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία”. Η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε οτι “υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιήσουμε, και το θέσαμε υπόψιν των εργαζόμενων”, τονίζοντας ακόμη οτι “ήταν δέσμευση της κυβέρνησης η επίλυση του ζητήματος και τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από τον προϋπολογισμό”.