Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Νυμφαίας Κομοτηνής

Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Νυμφαίας Κομοτηνής

Κομοτηναίος οδηγός καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μόμτσιλγκραντ, σε 3 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καθώς συνελήφθη από Βούλγαρους αστυνομικούς να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, κοντά στον συνοριακό οικισμό Κίρκοβο, δημοφιλή προορισμό διασκέδασης για πολλούς κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Κομοτηναίος έφθασε στη Βουλγαρία με φίλους του και διασκέδασαν μαζί σε  νυχτερινό κέντρο της περιοχής, στα μέσα του περασμένου Αυγούστου. Κατά την αναχώρηση του από το κατάστημα και την ώρα που κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι τον προειδοποίησαν πως θα δεν θα πρέπει να οδηγήσει έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε πως είχε πιει, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το συνοριακό σταθμό. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον σταματήσουν λίγα μέτρα, πριν φθάσει στον προορισμό του. Υψηλά επίπεδα αλκοόλ έδειξαν τόσο το αλκοτέστ όσο και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε μετά την σύλληψή του.

Ο Κομοτηναίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και για την υπεράσπισή του, διορίστηκε δημόσιος συνήγορος, ο οποίος ζήτησε να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, χωρίς ωστόσο το αίτημα να γίνει αποδεκτό μια και οι δικαστές αποφάνθηκαν πως το αδίκημα διαπράχθηκε εκ προθέσεως. Επιπλέον  το βουλγαρικό δικαστήριο επέβαλλε στέρηση της άδειας οδήγησης για 12 μήνες στον Κομοτηναίο οδηγό που υποχρεούται συν τις άλλοις σε καταβολή των δικαστικών εξόδων και  χρηματικού προστίμου.