Ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, με τίτλο “Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια”.

sinedrio kdapΤα θέματα που θα ζητηθούν αφορούν τόσο στο έργο, στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην προσφορά των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ στις τοπικές κοινωνίες μέχρι σήμερα, όσο και στα περιθώρια εξέλιξης των συγκεκριμένων δομών σε επίπεδο σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, μέσω της επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού πάνω σε διεθνώς εφαρμοσμένες πρακτικές αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Επίσης θα κατατεθούν και θα συζητηθούν προτάσεις για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των δομών, την ενίσχυσή τους εκ μέρους της Πολιτείας, και της θωράκισης της συνέχισης της λειτουργίας τους.

Το συνέδριο απευθύνεται στους γονείς των παιδιών που εξυπηρετούνται στις δομές, στους εργαζόμενους των δομών, στους αιρετούς των ΟΤΑ α’ βαθμού που λειτουργούν ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ή που θα επιθυμούσαν να ιδρύσουν, και σε κάθε άλλο φορέα ή φυσικό πρόσωπο που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη λειτουργία και την προσφορά του θεσμού τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στις 15 Μαρτίου και ώρα 10:00, στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός-ΔΕΘ HELEXPO (αίθουσα Α’, Περίπτερο 8).