29ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας “Τέχνη” Κιλκίς

Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία "Τέχνη" Κιλκίς, προκηρύσσει τον 29ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό, με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», και θέμα ελεύθερο.
Screenshot_1698

Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό, πρέπει:   

1) Να είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα, να μην έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2) Να είναι τυπωμένες σε πέντε (5) αντίτυπα, με μέγεθος χαρακτήρων 14 στιγμών, με το ψευδώνυμο επάνω δεξιά.

3) Οποιοδήποτε σημάδι, φωτογραφία, σχέδιο ή στίγμα, πάνω στη διαγωνιζόμενη συλλογή, θα την καθιστά άκυρη από τη διαδικασία.

Οι συλλογές πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, μόνο με απλή επιστολή, και όχι συστημένη ή courrier, και θα φέρουν στον εξωτερικό φάκελο ΜΟΝΟ ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας, ο/η υποψήφιος/α, εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του/ης και τον τίτλο της συλλογής, και μέσα τα πραγματικά του/ης στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, e-mail), τίτλο του έργου και το ψευδώνυμό του. Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής. 

4) Η κάθε συλλογή θα αποτελείται από 20 έως 25 σελίδες, με γράμματα 14 στιγμών. Συλλογές με λιγότερες ή περισσότερες των προβλεπομένων σελίδων, δεν θα γίνουν αποδεκτές. Τα ποιητικά έργα δεν θα επιστραφούν, και όσα δεν βραβευθούν θα καταστραφούν αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

5) Ο/η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του ποιητικού έργου και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων δικαιούχων ή εγκαλούντων ως προς την πατρότητά του.

6) Η κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει λίστα που θα περιέχει μόνο όσους/ες διακριθούν στον διαγωνισμό. Η σειρά κατάταξης των υπολοίπων δεν θα ανακοινωθεί.

7) Η “Τέχνη” διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των ημερομηνιών σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο λόγω των συνθηκών, ή απαιτηθεί κατά την κρίση του Δ.Σ.

8) Οι συμμετέχοντες/ουσες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού, με το γεγονός ότι το έργο τους θα τεθεί υπό αξιολόγηση, και εκχωρούν στη «Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ» το  δικαίωμα για δημοσίευση της συλλογής ή ποίημα εξ αυτής (εφόσον διακριθεί στον διαγωνισμό), χωρίς άλλη αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσης. Περαιτέρω, αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

9) Ποιήτριες και ποιητές που έλαβαν το Α΄ Βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της «Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ», δεν ξαναβραβεύονται.

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως τις 29 Μαρτίου 2024 στη διεύθυνση: ΤΕΧΝΗ Μ.Κ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, 25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς, Τ.Κ. 611 00. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου (η σφραγίδα του ταχυδρομείου αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο), θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο της “Τέχνης”, 6946 253 961, καθώς και στα τηλέφωνα: 6946595220 κ. Σοφία Κεσίδου, Πρόεδρος, και 6974514174 κ. Δάφνη Παπαδοπούλου, Αντιπρόεδρος.

Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του/ης υποψηφίου/ας.

Η κρίση των έργων θα γίνει από επταμελή Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι:

  1. Ιωάννα Ναούμ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Πρόεδρος.
  2. Ευτυχία–Αλεξάνδρα Λουκίδου , ποιήτρια-δοκιμιογράφος.
  3. Έλλη Φρεγγίδου, ποιήτρια-ψυχολόγος.
  4. Μαίρη Κλιγκάτση, ποιήτρια, υποψήφια διδάκτορας της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  5. Ελένη Λιαρετίδου, φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Παναγιώτης Μουλλάς».
  6. Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος-συγγραφέας.
  7. Εύα Αναγνωστάκη, φιλόλογος.

Τα χρηματικά βραβεία που θα απονεμηθούν (Α΄ 500€ , Β΄ 300€  και Γ΄ 200€) θα συνοδεύονται από ένα αγαλματίδιο, ομοίωμα του «Κούρου του Ευρωπού».

Έπαινοι θα απονεμηθούν εφόσον η Επιτροπή το κρίνει σκόπιμο.

Η απονομή θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» της πόλης του Κιλκίς τον Ιούνιο του 2024 σε ημέρα που έγκαιρα θα ανακοινωθεί.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram) που διατηρεί ο σύλλογος, και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου.

29ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας "Τέχνη" Κιλκίς 29ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας "Τέχνη" Κιλκίς

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood