Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών, των Παιδικών Χωριών SOS, διοργανώνουν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τη δράση «Καινούργια χρονιά – Καινούργια σχολικά», με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται  συστηματικά από τα δύο Κέντρα.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 5/9/2022 έως Δευτέρα 12/9/2022, κατά τις ώρες 10:00-17:00, στα γραφεία του Κέντρου στην Κομοτηνή (Σκεπαστού 7-11).

Παράλληλα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου (10:00-14 :00 & 17:30-19:30), τα δύο Κέντρα θα συμμετάσχουν για τον ίδιο σκοπό στο παιδικό φεστιβάλ “WeGrow Kids Festival”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εμπορίου, στην Κομοτηνή.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες και παιδιά στη χώρα μας, καθιστά τη συμβολή μας σε αυτή την προσπάθεια εξαιρετικά σημαντική, ώστε και φέτος, να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στα θρανία με χαμόγελα και μία γεμάτη σχολική τσάντα.

  • Πληροφορίες: Γραμματεία Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής / 25310-82788 / e-mail: soskomotini@sos-villages.gr

«Καινούργια χρονιά-Καινούργια σχολικά» / Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.