Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων για τον προσυμπτωματικό γυναικολογικό έλεγχο, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα των Δήμων, Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών, και θα λάβουν χώρα στους οικισμούς, Σαπών (5/9), Αμαράντων (7/9), Μεγάλου Πιστού (13/9) και Αρριανών (14/9).

Σειρά ενημερωτικών δράσεων από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης "Δύναμη Ψυχής"Οι Δήμοι που συμμετέχουν θα μοιράσουν μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης, φυλλάδια με πληροφορίες για τους γυναικολογικούς καρκίνους, οδηγίες αυτοεξέτασης μαστού, και πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συλλόγου.

Επιπλέον έχει δημιουργηθεί και προβάλλεται στα social media και στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα, βίντεο στο οποίο συμμετέχουν, ο Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο ΑΠΘ και Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας, Θεόδωρος Αγοραστός, και η Παθολόγος-Ογκολόγος και Πρόεδρος της Εταιρίας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος, Ζένια Σαριδάκη–Ζώρα, που ενημερώνουν για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Τέλος, έχουν προγραμματιστεί και τέσσερις ομιλίες στις οποίες θα συμμετάσχουν γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και κοινωνικοί επιστήμονες οι οποίοι θα καλύψουν το θέμα του προσυμπτωματικού γυναικολογικού ελέγχου και της άυλης συνταγογράφησης.