Στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας: “Να γίνει έρευνα για το αν και πόσοι ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθούνται”

"Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ να καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής να του διαβιβάσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα".
5667250
Την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας προς τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο, πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή», και συμπληρώνοντας πως «η ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο προκειμένου να τηρείται το γράμμα του Συντάγματος και να προστατεύεται ο κάθε πολίτης από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών».

Στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας: "Να γίνει έρευνα για το αν και πόσοι ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθούνται"Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε από την ΑΔΑΕ «να διεξάγει έρευνα και να απαντήσει εάν υπάρχουν, και πόσα, πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία. Να καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα”.

Στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας: "Να γίνει έρευνα για το αν και πόσοι ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθούνται"

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον πρόεδρο της κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης αρχής που έχει την ευθύνη να ελέγχει την τήρηση του συνταγματικού αγαθού που είναι το απόλυτο απαραβίαστο των επικοινωνιών καθώς επίσης να ελέγχει και τους όρους και τις διαδικασίες  βάσει των οποίων προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο προκειμένου να τηρείται το γράμμα  του Συντάγματος και να προστατεύεται ο κάθε πολίτης από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών.
Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανατριχιαστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή των Ελλήνων την προηγούμενη Παρασκευή όπου άφησε ανοικτό, δεν διέψευσε, την πιθανότητα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές να  παρακολουθούνται.
Όπως επίσης, και τη διατύπωσή του ότι η ΕΥΠ μπορεί να λειτουργεί ως ένα στεγανό, χωρίς να γνωρίζει ο πολιτικός προϊστάμενος ποιους και γιατί παρακολουθεί, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, τον κύριο Ράμμο, να διεξάγει έρευνα προκειμένου αυτή η μεγάλη σκιά  να φύγει από το πολιτικό μας σύστημα και από τη λειτουργία του πολιτεύματος.
Να διεξάγει έρευνα και να απαντήσει εάν υπάρχουν και πόσα, πολιτικά πρόσωπα,  βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία.
Τον ενθάρρυνα να καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Τασούλα, να του διαβιβάσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα προκειμένου η ΑΔΑΕ επισήμως να δώσει απαντήσεις.
Γνωρίζω ότι υπάρχει το περιβόητο άρθρο 87 του νόμου του Μάρτη του 2021, η τροπολογία του κυρίου Μητσοτάκη, που έχει στόχο να παραλύσει τις δυνατότητες της ΑΔΑΕ να διερευνήσει και να δώσει απαντήσεις σε κάθε πολίτη, όμως αυτό δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη συνταγματική επιταγή, όχι να μας πει ποια πρόσωπα παρακολουθούνται αλλά να μας πει αν παρακολουθούνται και πόσα πολιτικά πρόσωπα και εν προκειμένω  βουλευτές και ευρωβουλευτές. Εκλεγμένοι, αιρετοί, αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού.
Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, όσο και όσοι τη στελεχώνουν, θα πράξουν το καθήκον τους. Αναμένω ότι θα πράξει το καθήκον του και ο πρόεδρος της Βουλής».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood