Η αντιπολίτευση συγκρότησε Εξεταστική για τις υποκλοπές Μητσοτάκη

Στο μικροσκόπιο το επιτελικό παρακράτος: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων, Χρήστος Ράμμος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.
100-32

Με τις ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές του επιτελικού παρακράτους. Τη βολική επιλογή του «παρών» επέλεξε η ΝΔ υπό τον φόβο διαρροών. Μένει να αποδειχτεί αν η πλειοψηφία θα εφαρμόσει την ίδια καθεστωτική πρακτική που ακολούθησε στην αντίστοιχη Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, «φυγαδεύοντας» μέχρι και τον Στέλιο Πέτσα.

Το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει πως το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ θα επιδιώξει την κλήση του στην Εξεταστική.

Ενώ η συνταγματική πρόβλεψη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αντιπολίτευση απαιτεί 120 ψήφους, τα κόμματα της μειοψηφίας συσπειρώθηκαν και συγκέντρωσαν 142 ξεπερνώντας κατά πολύ το απαιτούμενο όριο. Στον αντίποδα, καταγράφηκαν 157 «παρών», όσοι δηλαδή είναι οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξ ου και το άθροισμα των 299 ψήφων.

Τα μέλη και η διάρκεια

Η πρόταση του Κωνσταντίνου Τασούλα ήταν η Επιτροπή να αποτελείται από 29 μέλη. Ειδικότερα, η ΝΔ θα εκπροσωπείται από 15 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8, το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ με 2, και από 1 για κάθε άλλο κόμμα, συν 1 εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών. Αν οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν μπορέσουν να αποφασίσουν μόνοι τους ποιος ή ποια από τους 4 θα τους εκπροσωπήσει, θα διεξαχθεί κλήρωση στην Ολομέλεια. Όσον αφορά τη διάρκεια, ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε αυτή να είναι ένας μήνας και αν χρειαστεί να δοθεί παράταση εργασιών.

Η συζήτηση και η Επιτροπή Θεσμών

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η ΝΔ προτίμησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, πλην από τους συνήθεις ύποπτους όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ή ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος φρόντισε εκφράσει την αμέριστη εκτίμησή του για τον ανιψιό και παραιτηθέντα γενικό γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης όλα τα κόμματα στηλίτευσαν τις παρακρατικές πρακτικές που οδήγησαν στις παρακολουθήσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, απαιτώντας να χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

Να σημειωθεί πως το επόμενο επεισόδιο από το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών αναμένεται να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου θα παρελάσουν οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων, Χρήστος Ράμμος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood