“Ο κ. Γεραπετρίτης που δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι «κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους» παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά προεξοφλεί ότι δεν προέκυψε τίποτα από την υποκλοπή, είναι ο ίδιος κ. Γεραπετρίτης που τηλεφωνούσε πριν είκοσι μέρες στον κ. Ανδρουλάκη για να τον καλέσει σε κατ’ ιδίαν ενημέρωση για τους λόγους παρακολούθησής του;”, ρωτάει δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και προσθέτει:

“Αφού κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους, πώς ο κ. Μητσοτάκης είπε προχθές στη Βουλή πως «από την πρώτη ώρα που η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά έλαβα γνώση των γεγονότων, η κυβέρνηση κάλεσε τον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί προσωπικά, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν»;

Οι διαδοχικές αντιφάσεις των κυβερνητικών στελεχών είναι η διαρκής απόδειξη της ενοχής Μητσοτάκη. Δεν απαντούν στα αυτονόητα ερωτήματα γιατί ξέρουν αυτό που έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός: Ότι κάθε λέξη που ξεστομίζουν επιβεβαιώνει πως αυτός είναι ο εγκέφαλος της παρακρατικής σπείρας”.

Γ. Ραγκούσης: “Το χρονικό της σύστασης του επιτελικού παρακράτους της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2019”

Την ίδια ώρα κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε:

“Η σημερινή δήλωση Γεραπετρίτη ότι ουδείς από την κυβέρνηση γνωρίζει τους λόγους της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αποτελεί απόλυτη απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε κατ’ εξακολούθηση ψέματα, διαβεβαιώνοντας ότι η παρακολούθηση αυτή ήταν νόμιμη. Διότι, πώς μπορεί να βεβαιώνει ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, αφού δεν γνώριζε τους λόγους της πραγματοποίησής της;

Το χρονολόγιο σύστασης του επιτελικού παρακράτους, είναι το εξής:

  • το 2019 ο κ. Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ υπό την ευθύνη του.
  • το 2019 όρισε τον εκλεκτό του επικεφαλής της ΕΥΠ και μάλιστα ενώ στερείτο των τυπικών προσόντων.
  • στις αρχές του 2020 ήρθε στην Ελλάδα η Intellexa, διωκόμενη ουσιαστικά από την Κύπρο. Ο επικεφαλής της ίδρυσε γραφεία από την Κύπρο στην Ελλάδα. Η Intellexa είναι αυτή που εμπορεύεται, έχει την τεχνογνωσία και διαθέτει το Predator.
  • στα τέλη του 2020 ιδρύεται το ΚΕΤΥΑΚ, δηλαδή η ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ, με άλλα λόγια η παρακρατική ΕΥΠ. Από τα τέλη του 2020 η χώρα έχει μια ΕΥΠ όπως την ξέραμε, και έχει μια παρακρατική ΕΥΠ που στήθηκε με έδρα την Αγία Παρασκευή και λειτουργεί με καθεστώς πλήρους μυστικότητας για το πώς δαπανά χρήματα, πώς λειτουργεί, ποιος έχει την ευθύνη της, ποιος τη χρησιμοποιεί, με ποιον στόχο.
  • το 2021 ψηφίζεται η περιβόητη τροπολογία με την οποία για πρώτη φορά απαγορεύεται στην ΑΔΕΑ να ενημερώνει όποιον παρακολουθείται για λόγους εθνικής ασφάλειας αν αυτός ζητήσει απαντήσεις.
  • το 2022 μαθαίνουμε για τις παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 2021.
  • για το θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε στη χώρα μετά τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε φέτος τον Ιούνιο, πριν τη μήνυση Ανδρουλάκη, πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της παράνομης επισύνδεσης των κινητών του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη: “Δεν αποτελεί αντικείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης, αλλά θα σας απαντήσω κ. Εκπρόσωπε, σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο των επισυνδέσεων. Η Ελλάδα, και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, και αν θέλετε μπορώ να σας προσκομίσω περαιτέρω στοιχεία, έχει το αυστηρότερο πλαίσιο για τη νόμιμη επισύνδεση που υπάρχει στην Ε.Ε. Συνεχίζει, είναι η μόνη χώρα, η οποία, για να υπάρξει νόμιμη επισύνδεση πρέπει να υπάρχει ειδική άδεια του Εισαγγελέα. Είναι η μόνη χώρα η οποία αναθέτει σε δύο ανεξάρτητες Αρχές με λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία απόλυτη απέναντι στην κυβερνητική λειτουργία, τον έλεγχο των ζητημάτων των επισυνδέσεων – στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου και στην ΕΑΔ. Όλες αυτές οι εγγυήσεις καθιστούν τη χώρα μας την πλέον αυστηρή σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις”.
  • Άρα τα περί ασθενούς θεσμικού πλαισίου λόγω του ενός εισαγγελέα τα έχει ήδη συντρίψει ο κ. Γεραπετρίτης”.