“Ο κ. Μητσοτάκης υπέστη “Βατερλό” στη Βουλή με σφυροκόπημα από όλα τα κόμματα. Δεν απάντησε και δεν απαντάει στο ερώτημα γιατί παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης”, τόνισε μιλώντας στο OPEN TV η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, και πρόσθεσε καταθέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα: “Επικαλέστηκε (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκη) λόγους εθνικής ασφάλειας. Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας; Καταλαβαίνουμε για τι πράγμα μιλάμε; Αυτό σημαίνει το πρόσωπο που παρακολουθείται είναι πράκτορας. Αυτό εννοούν; Οτι είναι ο κ. Ανδρουλάκης πράκτορας;”. 

Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: “Είναι αντιφατικό ο πρωθυπουργός να λέει πως “ήταν νόμιμο αλλά αν το γνώριζα δεν θα το επέτρεπα”. Αφενός κανείς δεν πιστεύει ότι δεν το γνώριζε, αφετέρου δεν μπορεί να σταθεί λογικά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη και δεν μπορεί να κρύβεται. Από την αρχή της διακυβέρνησής του άλλαξε τον νόμο για να έρθει η ΕΥΠ στην αρμοδιότητά του. Άλλαξε τον νόμο για να μπορέσει να διορίσει τον εκλεκτό του επικεφαλής της ΕΥΠ, ο οποίος δεν είχε τα τυπικά προσόντα. Άλλαξε τον νόμο για να μην έχουν τη δυνατότητα τα άτομα που παρακολουθούνται να το μάθουν ποτέ. Έκανε τρεις πολύ συγκεκριμένες επιλογές και δεν μπορεί να λέει ότι δεν γνώριζε”.

Επίσης, επεσήμανε: Υπάρχει και η υπόθεση Κουκάκη, ενός δημοσιογράφου ο οποίος παρακολουθείτο. Εδώ ποιες είναι οι απαντήσεις; Και για τον κ. Κουκάκη συνέτρεχαν λόγοι εθνικής ασφάλειας; Είναι δημοσιογράφος ο οποίος την περίοδο που φαίνεται ότι παρακολουθείτο έκανε ρεπορτάζ σε σχέση με νομοθετικές παρεμβάσεις της ΝΔ που αφορούσαν την ασυλία σε τραπεζικά στελέχη“.

Υπογράμμισε, τέλος, η κ. Αχτσιόγλου: “Πολιτική ευθύνη έχουν τα πολιτικά πρόσωπα. Δια του Συντάγματος την πολιτική ευθύνη τη φέρουν οι εκλεγμένοι, οι υπουργοί και οι  υφυπουργοί. Δεν τη φέρουν μη πολιτικά πρόσωπα και μετακλητοί. Όταν ο κ. Μητσοτάκης παίρνει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, τότε ο ίδιος είναι και ο προϊστάμενος υπουργός. Αυτός οφείλει και να παραιτηθεί“.