Η «Ορχήστρα Βιολιώνε» με ακούσματα της Σμύρνης στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
maxresdefault (8)

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στην πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», και στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή καλεί το κοινό να παρακολουθήσει τη μουσική παράσταση της «Ορχήστρας Βιολιώνε» με άρωμα Σμύρνης, στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (3€ ολόκληρο, 2€ μειωμένο).

Συνιστάται η προκράτηση θέσεων μέσω της πλατφόρμας digitalculture.gov.gr Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Θα παρουσιαστούν, ως επί το πλείστον, παλαιοί οργανικοί σκοποί από τον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας, παραλλαγμένοι σύμφωνα με τους ποικίλους ευρηματικούς τρόπους ενορχήστρωσης της ορχήστρας. Επιδίωξη του εν λόγω εναλλακτικού πολυμελούς σχήματος αποκλειστικά τοξοτών εγχόρδων, είναι να αναδείξει μια ρομαντική αλλά ταυτόχρονα επικοινωνιακή και εξωστρεφή διάθεση, με στοιχεία όχι μόνο παλαιάς αλλά και νέας τεχνοτροπίας, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, δημιουργώντας μια δυναμική συνέχεια του παλαιού με τον σύγχρονο τρόπο ερμηνείας των τοξωτών εγχόρδων.

Η ορχήστρα τελεί υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζαρία, επίκουρου καθηγητή βιολιού στην κατεύθυνση παραδοσιακής μουσικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχουν οι φοιτητές των τοξωτών εγχόρδων: Ανδρονίκου Παυλίνα (βιολί), Πούλιος Χρήστος (βιολί), Χρόνης Ευάγγελος (βιολί), Μυλωνά Ισμήνη- Χρυσούλα (βιολί), Παππάς Παναγιώτης (βιολί), Ιατροπούλου Βασιλική (βιολί), Παπαεμμανουήλ Άκης (βιολί), Πούπαλος Σταμάτιος (βιολί), Δεληβασίλης Νικόλαος (βιολί), Κυρβέη Μαρία (βιολί, τσέλο), Κατερίνα Μόκα (βιολί), Καραβίδας Εμμανουήλ (βιολί), Δανάς Χρήστος (βιολί), Συσκάκη Αθηνά (βιολί), Τσιατσούλης Γιώργος (κοντραμπάσο), Όλγα Αλεξίου (κρουστά).

Η εικοσαμελής «Ορχήστρα Βιολιώνε» δημιουργήθηκε το 2018 με βασική επιδίωξη την παρουσίαση ρεπερτορίου, ως επί το πλείστον, της ελληνικής μουσικής των Βαλκανίων και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα ενορχήστρωσης και εφαρμογής παλαιότερων αλλά και πιο σύγχρονων ερμηνευτικών τεχνικών των τοξοτών εγχόρδων. Πρόκειται για μια εναλλακτική μουσική πρόταση σύμπραξης των τοξωτών εγχόρδων με στόχο την ανάπτυξη διαδραστικότητας και τη διαρκή εξερεύνηση διαύλων μουσικής επικοινωνίας μεταξύ τους με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση. Η ορχήστρα έχει μέχρι στιγμή πραγματοποιήσει περισσότερες από δεκαπέντε προβεβλημένες καλλιτεχνικές δράσεις.

Η «Ορχήστρα Βιολιώνε» με ακούσματα της Σμύρνης στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood