Νέος κύκλος καλοκαιρινής ανάγνωσης & δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν, είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο-ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».
296268673_594320742402667_601481755361705685_n
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και η ΚΟΙΝΣΕΠ “Κομοτηνή εν Δράσει” συνεχίζουν τις δράσεις της “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος 2022”, με νέο κύκλο εργαστηρίων, και καλούν παιδιά όλων των ηλικιών, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης…άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η “Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας” επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία, αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Κεντρικός στόχος της φετινής εκστρατείας είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν, είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο-ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».

Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο.

Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Τα εργαστήρια θα υλοποιούνται πρωινές ώρες στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών:

  • 25 και 30 Αυγούστου, ώρες 11:00-12:30

Διαδρομές Μαζί: Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Τα παιδιά σχηματίζουν κοινότητα. Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Ροδόπης, “Ορφέας”.

  • 26 Αυγούστου, ώρες 11:00-12:30

Διαδρομές στ’ αστέρια: Για παιδιά ηλικίας 8+. Τα παιδιά αναγνωρίζουν σχήματα διαφόρων αστερισμών και συζητούν για θέματα αστρονομίας. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης.

  • 29 και 31 Αυγούστου, ώρες 11:00-12:30

Διαδρομές Συνεργασίας: Για παιδιά ηλικίας 8+. Τα παιδιά συνεργάζονται αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Ροδόπης, “Ορφέας”.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο 25310-22589

Πληροφορίες, στα στοιχεία: 25310-22589, vivkomot@otenet.gr

Νέος κύκλος καλοκαιρινής ανάγνωσης & δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood